- 1/2 kilo kabak
- 1 kâse şeker
- 1/4 çay bardağı su
Kabak Tatlısı Oktay Usta Nasıl Yapılır?
Öncelikle kabak temizlenir ve kabukları soyulur. Daha sonra karpuz dilimler gibi kabakları dilimliyoruz. Çok küçük dilimlememeye özen gösterin, ancak çok da büyük dilimlemeyin. Çok büyük dilimlerseniz pişmesi güç olacaktır ve üsttekiler pişsin derken alttakilerin de yanmasına neden olabilirsiniz. Küçük olduğu zamanda çabuk pişip dağılmasına neden olabilirsiniz. Bu sebeple de orta büyüklükte dilimler kesmeniz daha doğru olacaktır.
Kabakları dilimleme işi bittikten sonra geniş bir tencerenin tabanına kabakları yerleştirin. Eğer tek sıra olmuyorsa iki sıra halinde de yapabilirsiniz. Ancak bu durumda her kata şeker serpmeniz gerektiğini unutmayıp şeker dağılımını buna göre yapmalısınız. Tek kat yapacaksanız tüm kâseyi kullanın aksi takdirde her kata eşit ölçüde şeker dökmeye dikkat etmeniz gerekir.
Tencereye kabak ve şekeri yerleştirdikten sonra üzerine suyu ekleyip önce yüksek sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu pişirme süresinin 30-45 dakika olduğunu unutmayın. Kabakların yumuşaması pişmiş olduğu anlamına geldiğinden ara sıra kontrol ederek altını kapatmanız gerekir. Daha sonra sıcak ya da soğuk bir şekilde servis yapabilirsiniz.
Dilerseniz bu tatlıyo servis ederken üzerine ceviz ya da fındık parçalarının yanı sıra Hindistan cevizi de serpiştirebilirsiniz. Eğer daha şekerli bir tatlı istiyorsanız şekeri daha fazla kullanabilirsiniz, ancak bu ölçü yeterli olacaktır.