Ezilmiş kabak tatlısı nasıl yapılır, tarifi nedir?

Geleneksel tatlılar arasında özel bir yeri olan ezilmiş kabak tatlısı, hem hafifliği hem de lezzetiyle sofraları süslüyor. Bal kabağının doğal tatlılığı, ceviz veya fındığın enfes dokusuyla birleşerek nefis bir tatlı deneyimi sunuyor. İşte bu şık sunumuyla dikkat çeken tatlıyı evde kolayca hazırlamanın püf noktaları...

19 Kasım 2025

Ezilmiş Kabak Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 kg kabak (bal veya sakız kabağı tercih edilir)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tarçın (üzeri için)

Yapılışı:


  • Kabakları soyup iri parçalar halinde doğrayın ve geniş bir tencereye alın.
  • Üzerine şekeri ekleyip 1-2 saat bekletin, kabakların suyunu salmasını sağlayın.
  • Oluşan suyla birlikte tencerede kabağı orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen kabakları bir kevgirle süzün ve fazla suyunu atın (bu suyu atmayıp şerbet olarak kullanabilirsiniz).
  • Ezilmiş kabakları tekrar tencereye alın, tereyağını ekleyip kavurun.
  • Kavurma işlemi sırasında dövülmüş cevizi ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kıvam alana kadar 5-10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Servis kaselerine alıp üzerine tarçın serperek soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında bekletip servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Kabakların fazla sulu olmaması için iyice süzdüğünüzden emin olun.
  • Şeker miktarını kabakların tatlılığına göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kavurma aşamasında kabakların rengi hafif koyulaşana kadar pişirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;