İlk önce kabaklar güzelce rendelenir. Şeker ve karanfil karışımı herhangi bir su takviyesi olmadan kabaklarımız şeker karanfil takviyesi ile suyunda pişirilir. Pişirme bittikten sonra karanfiller içerisinden teker teker alınır. Karışım da soğuduk sonra kabakların içine bir su bardağı kadar iyice dövülerek ezilmiş ceviz ilave edilir. Bir taraftan da borcamın tabanına tek sıra şeklinde yukarıda da malzemelerde bahsettiğimiz petit beurre bisküvileri dizilir. Üzerine de bu pişirdiğimiz kabak-şeker-karanfil karışımı ilave edilir. Kabakların üzerine tekrardan tek sıra şeklinde petit beurre bisküvileri dizilir. Bisküvilerimizin üzerine dökmek için belirttiğimiz ölçüde süt, un ve şeker ile muhallebi hazırlanır.
Bu muhallebimiz hafifçe soğuduktan sonra toz halinde aldığımız bir paket krem şanti muhallebinin üzerine ilave edilir. Muhallebimiz hazır olduğunda ise dizdiğimiz bisküvilerin üzerine dökülür. Yeşil kabak tatlımızın en üstüne de isteğe göre fındık, tarçın veya ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.