Şekersiz Kabak Tatlısı, Kabak yemekleri ve tatlıları yapılan herkes tarafından çok sevilen ve bolca kullanılan insan vücudu için faydaları olan bir besindir. Kabak denildiğinde akla ilk gelen kabak tatlısıdır fakat kabak tatlısının içerisinde bol miktarda şeker bulunması sebebiyle herkes gönül rahatlığıyla tüketememektedir. Şeker kullanmadan da
şekersiz kabak tatlısı yapılabilmektedir ve lezzetinde hiçbir eksilme olmamaktadır.
Fazla şeker tüketemeyenler
şekersiz kabak tatlısını gönül rahatlığıyla yapıp tüketebilirler.
İlk olarak aldığımız 3 dilim kabağın kabuğunu soyuyoruz ve istediğimiz boyda dilimliyoruz. Derin bir tencere alıyoruz ve tencerenin içerisine dilimlenmiş kabakları, 4-5 adet kadar siyah üzümü, 4-5 adet kadar karanfili, 2-3 orta boy tarçını ve 1/2 çay bardağı kadar suyu ekleyerek ateşe koyuyoruz. Kısık ateşte kabaklar suyunu salıp çekene yumuşayana kadar pişiriyoruz. Suyunu salıp çeken ve yumuşayan kabakları ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz. Daha sonra üzerine dövülmüş cevizi ekleyerek gönül rahatlığıyla leziz
şekersiz kabak tatlısını ailemize misafirlerimize servis ediyoruz.
Afiyet olsun.