- 400 gram bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 150 gram bitter çikolata
- 1 paket çikolatalı pötibör bisküvi
- 100 gram haşlanmış kestane ya da hazır kestane püresi
- 50 gram ceviz içi
- 4 adet kestane şekeri
- Bisküvi kırıkları
- Kıyılmış ceviz içi
Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
İlk olarak bal kabağını küpler halinde doğradıktan sonra üzerine 1 bardak toz şeker serperek kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişiriyoruz. Yumuşayana kadar kabakları pişiriyoruz. Daha sonra kabakları ezerek püre haline getiriyoruz. Daha sonra arasında çikolatalı pötibörleri robotta çekerek toz haline getiriyoruz. Bu tozdan 1 yemek kaşığını kenara bırakıyoruz. Sonra da kabak püresi soğuyunca içine çekilmiş ceviz ile bisküvi tozunun yarısını dökerek iyice karıştırıyoruz.
Bitter çikolatayı benmari usulü ile eritiyoruz. Sonra da kestaneleri ezerek püre haline getiriyoruz. Kestane püresi, erimiş çikolata ve toz halindeki bisküvinin kalan yarısını birlikte karıştırıyoruz.
Bundan sonra servis kaselerinin yarısına kadar cevizli ve bisküvili kabak püresini döküyoruz. Üzerine de kestaneli çikolatalı karışımdan döküyoruz ve soğuması için buzdolabına alıyoruz. Tatlı donduktan sonra üzerine ceviz ve bisküvi kırıntıları serperek kestane şekeri ile de tatlıyı süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.