Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur.
Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyice kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.
19.01.2024 08:48:04
Kabak Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
annem deneyecek bakalım nasıl olacak yelda . 07.02.2015
Umur : Kabak tatlısı birçok kişinin sevdiği tatlıdır. Bal kabağı ile yapılır. Haşlanmadan önce oldukça sert bir bitkidir. Kabuğu soyularak küp şeklinde doğrayarak suda haşlanır. Yumuşayana kadar pişer. Yumuşadıktan sonra üstüne daha önceden hazırladınız şerbet dökülür. Daha sonra da üstüne ayıkladığınız ve ezdiğiniz ceviz dökülür. tercihe göre üstüne kaymak ve dondurma koyulur. 29.08.2018 21:29:29
benim babam yapıyor ama hazır değil inşallah güzel olur. yusuf . 05.02.2015
Necmi : Merhaba, yusuf bey kabak tatlısını herkes kıvamını tutturamaz. Babanız umarım güzel vw lezzetli bir kabak tatlısı yapar. Kabak tatlısının sert güzel olması için kabakları kireçli suda bekletmek lazım sabahtan akşama kadar veya akşamdan sabaha kadar tabi iyice yıkanmalı suyundan iyice arındırmalıyız, afiyet olsun. 06.09.2018 00:51:32
Mutfak terimlerine biraz yabancıyım ağır ateş tabirini anlamadim. Maksat az ateşmi( agır ağır) yoksa gür ateşmi ömer şahin . 29.12.2013
Öngül : Merhaba ağır ateş tabiri kısık ateş anlamına gelir. Böylelijle pişireceğiniz yemek yavaş ve daha uzun sürede pişerek lezzeti istenen şekilde elde ediler. Aksi takdirde ateşi çok olursa hem istendiği gibi pişmez çiğ kalır, hemde elde etmek istenilen kıvam olmamış olur. Tatlı, et ve dolma gibi yiyecekler ağır ateşte pişince lezzetlenir. 29.08.2018 07:58:03
bu tatlıyı herkes yapsın afiyet olsun ebru akgün . 23.10.2015
Ben yeni yapıcam inşallah güzel olur GÜLİSTAN AYHAN . 22.02.2015
bizde bugün deniyeceğiz inşallah güzel olur hülya . 17.12.2014
hangi tür kabak olmalı ve içinin rengi nasıl olmalı,,,? aydın . 28.01.2014
Çok lezzetli oldu ben yaptım herkese tavsiye ederim Nil . 27.01.2014
çok sağolun çok güzel oldu çocuklarım çok sevdi hatice . 22.01.2014
annem yaptı ama daha yemedik ama güzel gözüküyor murat . 18.01.2014
ben bu tatlıya bayılıyrum hem zahmatli değil annem yapıyor zehra . 01.01.2014
sizin tarifinize göre yaptım çok güzel oldu gülcan . 29.12.2013
bugün kabak aldim sizin tarifinizi yaptim cok güzel oldu begendik tesekkürler vesile avdan . 22.11.2013
Pismeye yakin bir cimdik karbonat atin hem dagilmiyor hem renk veriyor Fatma . 18.11.2013
3-5 tane karanfil atın. pişio şu anda. sansibl . 30.10.2013
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024