Kabak Tatlısı Toplarını eğer servis etmek istiyorsanız iki gün önceden başlamalısınız. İlk olarak geceden yarım kilo olan bal kabağımızı ilk olarak küpler şeklinde doğruyoruz sonra pişirmeyi planladığımız kabın içine koyuyoruz. Sonra bu balkabaklarının üstüne şekerimizi koyuyoruz ve bu karışım bir gece boyunca beklemeye bırakıyoruz. Gece boyunca bekleyen balkabakları sabah biraz sulanmış bir şekildedir. Buna hiçbir şekilde su koymadan ocağın üstüne koyuyoruz. Balkabakları suyunu çekinceye kadar yani yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bal kabağı piştikten sonra ılımaya bırakılmalı. Sonra bisküviler toz bir hale gelene kadar bisküviler robottan geçirilmeli.
Sonra ılıyan bal kabağı, toz halindeki bisküvi ve tarçın bir kaba eklenerek yoğrulmalı. Şekil verecek kıvama gelene kadar kişi bunu yoğurmalıdır. Sonra şekilleri tutumsa için her tarafını Hindistan cevizi ile bulunmalıdır.
Kabak Tatlısı Topları tarifimiz hazır.
Afiyet olsun.