Kabak tatlısı sevilen tatlı tariflerinden biridir. Kabak tatlısını fırında ya da tencerede yapabilirsiniz ya da tencerede pişirip tekrar fırınlayabilirsiniz. Fırınlama son aşamada yapılırsa daha lezzetli oluyor. Bunun için ilk olarak kabaklar dilimlenir. Dilimlenen kabaklar bir tencereye alınır ve üzerine toz şeker ilave edilerek ocağa alınır ve altı açılır. Kaynamaya başlayınca kabakta suyunu salacak be piştikçe tekrar çekecektir.
Şerbeti koyulaşınca ocaktan alın ve fırın kabına boşaltın. Yüz seksen derece fırına verin ve on beş dakika kadar fırınlayın ve fırından çıkarıp bir kenara alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz ekleyerek servis edin.
Kabak tatlısı çeşitlerinden birini sizinle paylaşmış oldum.
Afiyet olsun.