İlk olarak önceden soyulmuş bal kabaklarının belirli büyüklüklerde ortalama el parmağı uzunluğunda dilimlenmesi gerekmektedir. Dilimlenen bal kabakları fırın tepsisi olan dikdörtgen tepsi içerisine belirli bir şekil ve düzgünlükte yerleştirildikten sonra üzerilerinde iki bardak toz şeker eşit miktarlarda hepsine gelecek şekilde serpilmelidir. Bu şekilde dinlenmeye ve şekeri erimeye bırakmak gerektiğinden tatlıyı kullanacağınız günden bir gece önce akşam saatlerinde hazırlayıp buzdolabında bir gece bekletmeniz gerekmektedir.
Ertesi gün beklettiğiniz şekerli bal kabaklarının olduğu tepsi buzdolabından çıkartılarak kasaptan da temin edebileceğiniz yağlı bir kâğıt ile hiç açık kalmayacak şekilde üzerinin örtülmesi gerekir. Üzerini örttükten sonra önceden 160 derece sıcaklıkta ısıtılmış olan fırına pişmesi için konulur. Yaklaşık olarak fırında pişim süresi yirmi beş otuz dakika kadar olan fırında pişim olduktan sonra fırından çıkartılarak soğumaya bırakılması gerekmektedir. Soğuması gerçekleştikten sonra bir çay bardağı olarak hazırladığınız tahini bal kabaklarının üzerindeki yağlı kâğıdı açarak eşit şekilde her bir adetin üzerine yayılması gerekir. Daha sonrasında üzerilerinde ceviz içi parçaları atılarak görsel güzelliği de yapıldıktan sonra artık fırında tahinli kabak tatlımız hazır ve servis edilebilir hale gelir. Gönül rahatlığı ile ailenize yedirebileceğiniz bu tatlı misafirler içinde ikram açısından maharetlerinizi gösterebileceğiniz basit ama gösterişli bir tatlıdır. Herkese afiyet olsun.