Antakya Kabak Tatlısı

Antakya kabak tatlısı evde hazırlaması en keyifli olan tatlılar arasında değerlendirilmektedir. Biraz zahmetli olsa da çok sevilen ve beğenilerek yenilen bir tatlı olması sebebi ile tatlı seçimlerinizi bu şerbetli tatlı türünden yana kullanmanız doğru bir seçim olacaktır. Bu tatlının bir diğer adı da "kireçte kabak tatlısı" olarak karşımıza çıkar.

Antakya Kabak Tatlısı Malzemeleri

  • 2,5 kilo bal kabağı
Kireçli su için;
  • 1 kâse sönmemiş kireç
  • 4 litre su
Şerbet için;
  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Antakya Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?


İlk olarak sönmemiş kirecin 4 litre su içerisinde bir gün öncesinden bekletilmesi gerekmektedir. Derin bir kapta olması çok daha iyi olacaktır. Bu kadar uzun süre bekletilen sönmemiş kirecin suyunun daha berrak olduğunu görebilirsiniz. Böylece kireçli su ertesi gün daha kullanışlı bir şekilde kullanılacaktır. Zamanınız yoksa daha kısa süre de bekletebilirsiniz.

Bal kabağının kabuklarını soyuyoruz ve çekirdeklerini temizliyoruz. Yıkayıp karpuz dilimi gibi parçalara ayırıyoruz. Bekletmiş olduğumuz kireçli suyu fazla sarsmadan dibindeki kireçler suyu tekrar bulandırmadan başka derin bir kaba alıyoruz. Bunu da eğerek değil üzerinden alarak yapmanız daha doğru olur. Duru suyun içerisine karpuz dilimleri şeklinde kesmiş olduğumuz kabakları koyuyoruz.
Bu kabakların suda 18 saat boyunca beklemesi gerekir. Böylece dış yüzeyi daha sert olacaktır. Dilerseniz daha uzun süre de bekletebilirsiniz.

Kireçli suda bekletilmiş kabakları sudan çıkardıktan sonra 5 ya da 6 kez duru sudan geçiriyoruz. Daha sonra bir saat kadar da duru suda bekletiyoruz. Sonra da bu sudan çıkardığımız dilimleri birkaç yerinden deliyoruz. Delik açma işi bittikten sonra şerbetimizi hazırlıyoruz. İlk olarak su ve şekeri karıştırıp tencerede 5 dakika kaynatıyoruz. Daha sonra kabaklarımızı derin bir tencereye koyup şerbeti kabakların üzerine döküyoruz. Eğer kabakların üzeri tamamen şerbetle kapanmazsa kabak dilimlerini daha küçük hale getiriyoruz.

Ilık şerbet içerisindeki kabaklarımızı ocağa alıyoruz ve çok kısık ateşte 2 ya da 2,5 saat kadar pişiriyoruz. Şeffaf ve saydam bir görünüme kavuşan Antakya kabak tatlısı üzerine limon tuzunu da koyup bir taşım daha kaynatıyoruz ve şerbetin içinden kabakları bir cam kâse içerisine alıyoruz. Dilerseniz yine servis ederken küçük dilimler haline getirebilir ve hatta üzerine tahin döküp ceviz serpiştirerek de servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 08:37:52
Antakya Kabak Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Antakya Kabak Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Antakya Kabak Tatlısı"
Antakya kabak tatlısı çoğu yerde satılmıyor. Bu yüzden evde yapmak istiyorum. Kabak türü önemli mi ve şeker yerine bal katabilir miyim?
Tuğçe . 29.09.2018 15:24:20

Yeşil Kabak Tatlısı

Yeşil Kabak Tatlısı, yıllardır yemeği yapılan, Türk mutfağına has yemeklerden olan yeşil kabağın tatlısı, gayet hafif ve lezzetli bir tatlı olmakla kalmıyor ...
Devamını Oku

Aydın Kabak Tatlısı

Aydın kabak tatlısı, İsminden de anlaşılacağı gibi aydın yöresine ait olan bu kabak tatlısı diğer kabak tatlılarından çok farklı. Kabak tatlısı sevmeyenler, ...
Devamını Oku

Kara Kabak Tatlısı

Kara kabak tatlısı, lezzeti oldukça muhteşem olan ve yapımı ile de çok kolay ve zahmetsiz olan bir tatlı çeşididir. Kara kabak oldukça sağlıklı ve vitam...
Devamını Oku

Fırında Bal Kabağı Tatlısı

Fırında bal kabağı tatlısı hazırlamak kabağı soymanın dışında oldukça basit bir tatlı tarifidir. İşin en zor kısmı ise kabağı soyma kısmıdır. Bu nedenle ben ...
Devamını Oku

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır

Kabak tatlısı nasıl yapılır?Kabak tatlısı oldukça lezzetli ve bir o kadarda kalorisi yüksek olan bir tatlı türüdür. Kabak tatlısı b...
Devamını Oku

Kabak Tatlısı Oktay Usta

Kabak Tatlısı Oktay Usta en kolay ve güzel bir şekilde kabak tatlısı yapmanıza olanak sağlayan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Gönül rahatlığı ile deney...
Devamını Oku

Kabak Tatlısı Kaç Kalori?

Kabak tatlısı kaç kalori, sorusu kabak tatlısını seven kişilerin ve aynı zamanda kilo vermek için diyet programı yapan kişilerin merak ettiği sorular arasınd...
Devamını Oku

Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve hem misafirlerinize hem de ailenize büyük bir zevkle sunabileceğiniz tatlılar arasında yer al...
Devamını Oku

Bisküvili Kabak Tatlısı

Bisküvili Kabak Tatlısı evde en rahat hazırlayabileceğiniz tatlılar arasında yer almakla beraber tadıyla çok sevebileceğiniz bir tatlı olması bakımından...
Devamını Oku

Kireçli Kabak Tatlısı

Kireçli kabak tatlısı hiç de kolay yapılan bir tatlı türü değildir. Biraz zahmet ve emek ister ama yemesi oldukça keyiflidir. Kireçte kabak tatlısı ya...
Devamını Oku

Hatay Kabak Tatlısı

Hatay kabak tatlısı, yapılışı normal kabak tatlısından biraz farklıdır. Bu tatlı sönmemiş kirece yatırılarak yapılan ve son derece ustalık isteyen bir tatlı ...
Devamını Oku

Bal Kabağı

Bal kabağı oldukça faydalı ve oldukça da lezzetli bir sebze türüdür. Bal kabağının verimli olabilmesi ve lezzetinin yerinde olması için sulak bölgelere ...
Devamını Oku

Fırında Kabak Tatlısı

Fırında kabak tatlısı, kış aylarının en vaaz geçilmez tatlılarından bir tanesidir ve oldukça da hafif bir tatlı çeşididir. Besin değeri oldukça fazla olan ka...
Devamını Oku

Pekmezli Kabak Tatlısı

Pekmezli kabak tatlısı, özellikle kış gecelerinin en yararlı en yapımı kolay tatlısıdır ve oldukça da lezzetlidir. Vücuda sayısız faydaları olan kabağın...
Devamını Oku

Sütlü Kabak Tatlısı

Sütlü Kabak Tatlısı İçin Malzemeleri1.5 kg temizlenmiş kabak2.5 su bardağı toz şeker1 bardak süt1 yemek kaşığı ...
Devamını Oku

Esmer Şekerli Kabak Tatlısı

Esmer şekerli kabak tatlısı tarifinde neden esmer şeker kullanılır? Bilindiği gibi toz şeker olarak kullanılan şekerler iki türdür. Birincisi beyaz bildiğimi...
Devamını Oku

Kireç Kaymaklı Kabak Tatlısı

Kireç kaymaklı kabak tatlısı yapmak hiç de kolay bir iç değildir. Hem uzun süren meşakkatli bir iş hem de kıvamını tutturmak oldukça zordur. Dışı çıtır çıtır...
Devamını Oku

Düdüklüde Kabak Tatlısı

Düdüklüde kabak tatlısı evde yapabileceğiniz en basit tatlılar arasında yer alıyor. Basit olmakla beraber oldukça lezzetli olması da bu tatlıyı hazırlamayı d...
Devamını Oku

Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli Kabak Tatlısı İçin Malzemeleri1.5 kilo kabak (Soyulmuş)3.5 su bardağı toz şeker1 su bardağı ceviz1 çay ...
Devamını Oku

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı bayanların en çok tercih ettikleri tatlı türleri arasında yer almakla birlikte yapımı oldukça zor olduğundan dolayı sıklıkl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Esmer Şekerli Kabak Tatlısı
Kireç Kaymaklı Kabak Tatlısı
Düdüklüde Kabak Tatlısı
Tahinli Kabak Tatlısı
Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024