Öncelikle bal kabaklarını soyarak küp-küp dilimleyin ve bir tencerenin içine koyun. Üzerine toz şekerleri ekleyerek üzeri kapalı bir şekilde yaklaşık olarak bir gün boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakın. Ertesi gün şeker sulanmış olacak ve hemen kısık ateş üzerinde bal kabaklarını kaynamaya bırakın. İyice kaynadıktan sonra bal kabakları yumuşayana başlayınca bir tabağın içine koyarak soğumaya bırakın. Daha sonra dövülmüş ceviz içi ve Hindistan cevizi ile istediğiniz gibi süsleyerek servise hazır bir hale getirin. İsteğinize göre bir miktar kaymağı servis tabağının yanına koyarak tatlınızı daha güzel ve lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
İşte lezzeti ile size muhteşem bir tat veren, yapımı ile sizi yormayan Adapazarı yöresine ait olan bal kabağı ile yapılan Adapazarı kabak tatlısının yapılışı bu kadardır. Sizde hemen deneyerek sofranızı daha güzel ve damaklara hitap eden bir hale getirebilirsiniz.
Afiyet olsun.