kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Kireç Suyunda Kabak Tatlısı

Kireç Suyunda Kabak Tatlısı, Kireç suyunda kabak tatlısı Antakya' nın yöresel bir tatlısıdır. Bal kabağının kireçli su da beklemesini hayal etmiştim. Ancak yapılan işlemlerin zahmetini hayretler içinde izleyince tadına bakmak için sabırsızlandım. Büyük zahmetler için de hazırlanan bal kabağı tatlısının görüntüsünü görünce yemeye kıyamadım. Daha sonra tadına baktıktan sonra bu tatlının ne kadar zahmetli olduğunu bir kez daha anlamış oldum. Isırırken kıtır kıtır ancak içi yumuşacık olan bu tatlıyı yemeye doyamadım. Damaklar da uzun süre kalan lezzetini anlatmak inanın mümkün değil. Bu güne kadar bu tatlıyı denemediyseniz bu günden sonra kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Ne kadar çok şey kaçırdığınıza şahit olacaksınız. Benden söylemesi :)

Kireç Suyunda Kabak Tatlısı Malzemeler :
  • 2.5 kilo bak kabağı ( kabukları ile beraber tartıldı. Soyulunca kabukları kilo daha çok düşecektir. Ölçü ona göre verildi. )
Kireçli su için :
  • 1 kase sönmemiş kireç ( 300 gram sönmemiş kirece denk geliyor )
  • 4 litre su
Şerbeti için :
  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Üzerini Süslemek İçin :
  • Tahin ( isteğe bağlı olarak )
  • Ceviz ( isteğe bağlı olarak )
Kireç Suyunda kabak Tatlısı Hazırlanışı :

Kireç Suyunda Bal Kabağı Tatlısı, Tatlıya başlamadan önce sönmemiş kireci bir gün önceden 4 litre suyun içinde bekletiyoruz. Böylelikle kireç çözülecek ve su berraklaşacak. Suyu boşaltırken suyun dağılmaması için kabın derin ve geniş olması gerekir. Daha uzun süre bekletenler de var ama ben bir gece bekletiyorum. Daha Sonra geniş bir kap da bal kabaklarının kalın olan kabuklarını soyup karpuz dilimleri gibi dilimliyoruz.
Kireç Suyunda Kabak Tatlısı

Bir gece beklemiş olan kireçli suyun dibine kireçler çöker ve üzerinde kireç kaymağı dediğimiz çok ince bir kaymak oluşur. Suyu bulandırmadan bu ince kaymak gibi oluşan kaymağı alıp başka derin ve geniş olan bir kaba boşaltmanız lazım. Bunu suyu eğip yapmayın yoksa su dağılır ve dibine çöken kireçler harekete geçer. Daha sonra su bulanır. Böyle bir durumda kirecin dibine çökmesini beklemek gerekir. Aldığımız Kireç kaymağı suyun içine bal kabaklarını aktarıyoruz.
 Suyun bal kabaklarının üzerini geçmesi lazım. 18 saat bu kireçli suda bekletmeniz lazım. Kireçli su bal kabaklarının üzerine geçmesi için baskı uygulayacak bir ağırlık kullanabilirsiniz. Daha sonra beş ya da altı kes normal su ile iyice duruladıktan sonra bir saat normal su da bekletiyoruz. Bal kabaklarını kürdan yardımı ile bir kaç yerden delin. 

Kireç Suyunda Bal Kabağı Tatlısı Şerbeti İçin, Tencereye 6 su bardağı şeker ile 7 su bardağı suyu koyup kaynaması için ocağa alın. Şerbetin ılık olması tatlının kıtır kıtır olması için önemli bir uyardır. Buna dikkat edin. Şerbet ılık olunca bal kabaklarını içine dökün. Şerbetin bal kabaklarının üzerini kapatması gerekir. Kapatması için bal kabaklarını küçülte bilirsiniz. Daha sonra ocağa alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 2 ya da 2.5 saat pişirin. Bu süreç bal kabaklarının kalınlığı ile alakalıdır. Daha sonra ocaktan almadan limon tuzunu atın. Görüntüsü saydam, dışı kıtır kıtır, içi yumuşacık parlak bir bal kabağı olduğunu göreceksiniz. Servis ederken servis tabağına alın ve üzerine tahin gezdirip, ceviz serpmeniz tatlının lezzetine lezzet katacaktır. Çünkü özellikle bu tatlıya tahin ve ceviz çok yakışıyor. Kireç Suyunda Kabak Tatlısı hazır.


Afiyet Olsun.......

Yayınlanma Tarihi : 18.8.2016 11:54:36

Kireç Suyunda Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kireç Suyunda Kabak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte kabak tatlısı, kireçte kabak tatlısı Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Kireçte kabak tatlısının özelliği adından da belli olduğu gibi kireçle yapılmasıdır. Kireç kabağın dışını kıtır kıtır yapar ve kabağa ayrı bir lezzet...

Bal Kabak Tatlısı

Bal Kabak Tatlısı, ilk duyulduğunda insanlara farklı gelen bu lezzet, tüketildikten sonra vazgeçilmeyen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle diğer tatlılardan pek hoşnut kalmayan kişiler için de önerilen tatlılar arasında y...

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı, Kirece yatırılmış kabak tatlısı Akdeniz bölgesine, özellikle de Hatay Antakya yöresine ait, oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Normal kabak tatlısından farkı dışının çıtır çıtır oluşudur. Bizl...

Hatay Usulü Kabak Tatlısı

Hatay Usulü Kabak Tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısının tarifi diğer kabak tatlısı yapımına göre çok daha farklıdır. Bu tatlıyı yapmak için sönmemiş kireç içine yatırılan hazırlanan ve oldukça ustalık gerektiren bir tatlı türüdür....

Fırında Tahinli Kabak Tatlısı

Fırında tahinli kabak tatlısı, Özellikle hafif tatlı severlerin lezzetli bir tatlı ye isteklerini çok güzel lezzetler ile telafi etmelerine yardımcı bir tatlı çeşididir. Bal kabağından yapılan ve tahinle tatlandırılan bu tatlı far...

Kabak Tatlısı Tahinli

Kabak Tatlısı Tahinli, Şüphesiz herkesin beğeni ile yediği, hayatında vazgeçilemez olan tatlılardan biri bal kabak tatlısıdır. Yazın gelişi ile hafif tatlı arzulayanların da en başta tercih ettikleri tatlı Kabak Tatlısı Tahinlidir...

Kabak Tatlısı Pastası

Kabak tatlısı pastası nefis bir lezzete sahip olan, pratik ve şık bir pasta olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabilecek olmanız sayesinde çocuklarınıza leziz bir pasta hazırlama olanağına sahip olabilirs...

Kireç Suyunda Kabak Tatlısı

Kireç Suyunda Kabak Tatlısı, Kireç suyunda kabak tatlısı Antakya' nın yöresel bir tatlısıdır. Bal kabağının kireçli su da beklemesini hayal etmiştim. Ancak yapılan işlemlerin zahmetini hayretler içinde izleyince tadına bakmak için...

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı bayanların en çok tercih ettikleri tatlı türleri arasında yer almakla birlikte yapımı oldukça zor olduğundan dolayı sıklıkla yapılan tatlılar arasında yer almıyor. Ancak lezzeti ile hem ailelerine...

Karamelli Kabak Tatlısı

Karamelli Kabak Tatlısı, ülkemizde özellikle Antalya, Aydın, Bartın, Bursa, İstanbul gibi illerimizde çok daha fazla yapılan bir tatlı çeşididir. Kabak tatlısı özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer almaktadır....















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018