{ "title": "Yufkalı Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/yufkali-kabak-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 22:29:33", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yufkalı Kabak Tatlısı, kabak tatlısı sade olabileceği gibi, fırında, muhallebili, yufkalı olarak hazırlanabilmektedir. Kışın çıkan kabak tüketildiği zaman sağlık açısından çok faydalıdır. Özellikle çocukların tüketmesi gereken bir besin maddesidir. Kışın hemen her evde mutlaka pişen bir bal kabağının kokusunu alırsınız. Bazıları bal kabağı tüketmekten hoşlanmaz iken bazıları da bu mükemmel lezzetten asla vazgeçemez. Çoğunlukla beyler bal kabağı ile hazırlanmış çeşitli tatlı türlerini yemekten çok zevk alırlar. Hem yapımı oldukça basit hem de görsel açıdan gözümüze hitap eden yufkalı kabak tatlısı mevsiminde en az haftada bir defa tüketilmesi faydalıdır. Yufka denildiği zaman hazır baklava yufkası ile olabileceği gibi, aynı zamanda el açması hazır yufka ile de yapılabilmektedir. Kabak tatlısına yufka oldukça farklı bir hava vermektedir. Baklava yufkası ile hazırlanan kabak tatlısı kıtır oluyor ve gevrek kalarak hemen yumuşamıyor. Misafirleriniz geldiğinde yufkalı kabak tatlısını hemen hazırlayabilirsiniz. Bunun için hazırladığınız kabak tatlılarını hava almayan poşetlerin içerisinde buzdolabında muhafaza edin ve konuklarınız geldiğinde sadece yağını gezdirip hemen pişirebilirsiniz.

Yufkalı Kabak Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yufkalı Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle hazır baklava yufkasından dört tanesinin aralarına ince bir tabaka halinde fırça ile sıvı yağ sürelim ve üst üste gelecek şekilde koyalım. Dördüncü kata sıvı yağ sürmeden önceden rendelenmiş olan bal kabağından bir miktar alarak yufkanın üzerinde gezdirelim. Ardından bol miktarda ceviz içi ve 1 yemek kaşığı toz şeker (Miktarı damak zevkinize göre arttırabilirsiniz) serpelim ve çok fazla sıkmadan rulo haline getirelim. Diğer baklava yufkalarını da aynı işlemler ile hazırlayalım ve yağladığımız fırın tepsisinin içine alalım. Daha sonra rulo halindeki tatlımızı 3'er parmak genişliğinde olacak şekilde dilimlere ayıralım. Küçük bir tavada tereyağını eritelim ve kaşık ile hamurların üzerinden gezdirerek her yerini yağlayın. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Pişen yufkalı kabak tatlısını fırından çıkaralım. Biraz ortamda ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri döktükten sonra servis yapalım. Yufkalı Kabak Tatlısının hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }