{ "title": "Yaprak Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/yaprak-kabak-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 04:57:23", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Yaprak Kabak Tatlısı, bal kabağını hiç bu kadar ince göremeyeceğiniz bir tarif. Bu tarifin diğer adı ise aybalım kabak tatlısıdır. Bu kabak tatlısı efeler diyarı Aydın'a özgü bir tatlıdır. Aydınlılar bu tatlı için efeler diyarından efelendiren tatlı olarak bahsetmektedir. Aydın'a yolu düşen herkesin bu tatlıyı denemesi tavsiye edilir. Ancak Aydın'a gidemiyorsanız size şimdi vereceğimiz tarif ile evinizde de yapabilirsiniz.

Yaprak Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Yaprak Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bal kabağını alırken kabuğunu temizletmedi iseniz kabuğu temizleyin. İç kısmını alın ve yıkayın. Daha sonra kabağı cips rendesi ile ince ince rendeleyin. Genişçe bir tencerenin içine dibini kapatacak kadar kabak koyun. Kabakların üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin. Sonra üzerine tekrar kabak koyun. Bu işlemi sırası ile kabak bitene kadar devam edin. Bu şekilde tencerenin ağzını kapatın ve bir gece bekletin. Bir gece bekledikten sonra kabağın üzerine bir yemek kaşığı kadar tereyağı dilimleyin. Çok kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabaklar piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine tahin ve ceviz dökün. Yaprak kabak tatlısı hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }