{ "title": "Tahinli Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/tahinli-kabak-tatlisi(1).jpg", "date": "21.01.2024 09:28:04", "author": "İlliyyun", "article": [ { "article": "Tahinli Kabak Tatlısı İçin Malzemeleri
Tahinli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

1.5 kilo kabağı 3 parmak kalındığında dilimleyip geniş bir tencereye koyalım. Üzerine 3.5 su bardağı toz şekeri ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatıp bir gece dinlendirelim. Ertesi gün kabakların üzerine şeker kırıntıları kalmış ise iyice karıştırıp harmanlayalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte yaklaşık olarak 45 dakika pişirmeye bırakalım. Kabak tatlısını her 10 dakika da bir dibinin tutmaması için karıştıralım. 45 dakika sonunda bir çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim. Çatal rahatça batıyorsa pişmiş demektir.

Eğer kabak tatlısı pişmemiş ise 20 dakika daha orta ateşte pişirmeye bırakalım. Pişmiş olan kabak tatlısını dikdörtgen bir borcama dökelim ve üzerine kabak tatlısının suyundan döküp soğumaya bırakalım. Kabak tatlısının suyunu kabakları geçmeyecek şekilde dökelim. Kabak tatlımız soğuduktan sonra üzerine önce 1 çay bardağı tahini eşit bir şekilde dökelim ve ardından 1 su bardağı cevizi de eşit bir şeklide döktükten sonra servis edelim. Tahinli kabak tatlısı hazır. Soğuk servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }