{ "title": "Şerbetli Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/serbetli-kabak-tatlisi.jpg", "date": "23.01.2024 06:15:40", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "
Şerbetli kabak tatlısı, benim ve ailemin çok sevdiği bir tatlı tarifidir. Yeyince tadına alışıp bir daha bırakamayacaksız. İçindeki yoğun lif kaynağı sayesinde ihtiyacınız olan vitamin ve mineral eksikliğini karşılayacaktır. Tatlı krizlerine karşı birebirdir. Üstelik çok pratiktir. Az zahmetli ve çok lezzetli olan bu tatlı bir de çok basittir. Aramızda yeni evliler veya mutfağa yeni girenler varsa öneririm. Israrla denemenizi tavsiye ederim. Soğuk kış günlerinde tatlısız geçirmeyen kadınlar içinizi ısıtacak bu tarifle eşinize, çocuklarınıza muhteşem tabaklar çıkarabilirsiniz. Ayrıca altın günlerinde veya komşu ziyaretlerinde ve misafir geldiğinde hemen hazırlanarak hayat kurtarır. Gelin bu güzel tatlıyı, yoğun lif kaynağı olan kabağı şerbetle deneyelim.

Şerbetli kabak tatlısı için gerekli olan malzemeler
Şerbeti için
Şerbetli kabak tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle bal kabağını soyup ufak ufak dilimleyin. Dilimledikten sonra bir tencereye koyup içine de üzerini kapatacak kadar şeker ilave edin. 7-8 saat kadar bu şekilde bekletin. Suyunu salan kabakları ocağın üzerine alıp kısık ateşte suyunu çekinceye ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat veya 45 dk pişirin. Kabaklar istenilen miktarda suyunu vermediyse yarım çay bardağı suyu ilave edebiliriz. Kabakları pişirdikten sonra çok yumuşamadan fırın tepsisine dizin. Fırında yaklaşık 10-15 dk pişirin. Fırında kalmasının sebebi ise şerbeti yoğun bir kıvamı alacak ve kabaklar ile iyice özleşecek olmasıdır. Kabakları fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kabakları servis tabağına alın. Üzerine ceviz ve susam serpilir. Eğer isterseniz üzerine tahin de ekleyebilirsiniz.
" } ] }