{ "title": "Sarı Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/sari-kabak-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 05:27:46", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Sarı kabak tatlısı: görsellik olarak muhteşem bir görünüme sahiptir. Hafif bir lezzettir. Servis tabaklarında görselliği ve lezzetiyle iştah kabartmaktadır. Birçok kişi tarafından fazlasıyla sevilmektedir. Yapımı çok pratik ve kolaydır. Hem sağlıklı hem de hafif bir lezzettir. Genellikle evlerimizde misafir alımlarında yapılmaktadır. Marifetli ev hanımlarının güzel sunumu ile misafirlerden tam not alan bir tatlı çeşididir. Sarı kabak tatlısı diğer tatlı seçeneklerine göre çok daha hafiftir. Tüketildiğinde kişi vücuduna ağırlık vermez. Yaz kış her mevsim tüketilebilmektedir ve yapılabilmektedir. Hem tatlı çeşidi hem de hafif bir lezzet arayanlar için ideal bir lezzettir. Tüm marifetli bayanlara tavsiye ederiz.

Sarı kabak tatlısı için gerekli olan malzemeler
Sarı kabak tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle sarı kabağı ince ince dilimleyin. Dilimlenen sarı kabakları soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Sarı kabakları yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde küçük parmak uzunluğunda doğrayın. Dilimlenen sarı kabakları bir tencere içerisine alın ve toz şekeri içerisine ilave ederek iyice harmanlayın. Su ilave etmeden tencere kapağını kapatın ve şekerlenen kabakları 1 gece bekletin. Sonrasında kabaklar suyunu bırakmış olacaktır. İçinde bulunan şekerle kabak suyu özleşecektir. Tencereyi ocağa koyun ve sarı kabaklar pişene kadar yani yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişirme sırasında tencerenin kapağının açık olması tavsiye edilmektedir. Bunun sebebi sarı kabak şerbetinin iyice özleşerek şurup kıvamı almasını sağlamaktır. Kabaklar ağzı açık bir şekilde yumuşayana kadar piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Kabaklar soğuyana kadar tencerede kalmalıdır. Servis tabağına henüz kabaklar sıcakken çıkarırsanız kabaklar parçalanır ve hoş bir sunum yapamazsınız. Bu nedenden dolayı kabağın tencerede soğuması beklenir. Soğuduktan sonra servis tabaklarına çekilerek ceviz içi ilave edilir. Servis tabağına alınan sarı kabak tatlısı istenildiği gibi işi zevkine göre süslenerek servis yapılabilir. Sarı kabak tatlısı sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }