{ "title": "Pudingli Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/pudingli-kabak-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 10:05:09", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Pudingli Kabak Tatlısı, yapması son derece basit olan bir tatlıdır. Donduğu zaman dondurma tadı veren enfes bir tatlıdır. İkram yemeklerinizin, günlerinizin ve beş çaylarının olmazsa olması haline gelecek olan bu tatlıyı daha önce hiç denemediyseniz bugünden sonra denemenizi tavsiye ederim. Çocuklarınızın da bayılacağı muhteşem bir tatlıyı gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz. Çünkü İçeriğindeki kabak sayesinde çocuklarınızı sevindirirken bir yandan da sağlıklı gelişimlerine fayda sağlamış olacaksınız.

Pudingli Kabak Tatlısı Malzemeleri
Pudingli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Pudingli Kabak Tatlısı, Öncelikle Bal kabaklarını soyup, karpuz dilimler gibi doğruyoruz. Daha sonra derin bir kaba boşaltıyoruz. Üzerini kapatacak kadar toz şeker serpiyoruz. Tarife göre 2 ya da 2.5 su bardağı yeterli olacaktır. Bir gece ağzı kapalı dinlendirip, sulanmasını bekliyoruz. Sulanan bal kabaklarını ocağın üzerine alıyoruz ve kaynayana kadar bekliyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp, kısık ateşte suyu çekilene kadar pişiriyoruz. Suyu çekildikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Kapağını açık bırakırsak daha erken soğur.

Diğer bir kapta pudingi boşaltıp ocağa almadan süt ile karıştırıyoruz. Eğer karıştırmadan ocağın altını yakarsak, topaklanmalar oluşur. Normalde tarif de 750 litre süt yazar. Ancak pastanın üzerinde kalıp gibi donması için kıvamı biraz koyulaştırıyoruz. Soğuyan Kabakları ezmeye başlıyoruz. Lapa olacak kıvama gelmesi lazım. Burçak bisküvilerini mikserden geçiriyoruz. Un haline gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra Lapa olan kabakların içine dökmeye başlıyoruz. Son olarak içine bir çay bardağı da Hindistan cevizi dökerek karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbına döküyoruz. Çünkü Kelepçeli kek kalıbında donduktan sonra çıkarması daha kolay olur. Üzerine yapmış olduğumuz pudingi de döküyoruz. Arzu ederseniz üzerini ceviz ile de süsleyebilirsiniz. Dolapta donduktan sonra kelepçeyi açarak havuç dilimi gibi dilimleyin. Pudingli Kabak Tatlısı hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }