{ "title": "Poşette Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/posette-kabak-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 05:32:34", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Poşette Kabak Tatlısı, kabak denildiği zaman hemen herkesin aklına klasik olarak hazırlanan tencerede pişen kabak tatlısı gelmektedir. Ancak her kişinin damak zevki farklı olduğundan dolayı, kimi tencerede severken, kimi muhallebili tercih eder, kimi de fırın poşetinin içerisinde pişmiş kabak tatlısını tercih etmektedir. Genellikle tencerede pişen kabak tatlısı biraz yavan bir lezzet vermektedir. Ancak fırında pişirilen kabak tatlısı özellikle fırının kendine has olan kokusunu ve lezzetini alması gerekir. Denemek isteyenler bir müddet tencerede kabak tatlısını pişirdikten sonra fırın poşetinin içerisine koyarak fırında da kısa bir süre pişirebilir. Kabak tatlısını fırında normal fırın kabının içinde de pişirebilirsiniz, fakat fırın poşetinin içinde kendi buharı ile piştiği için çok daha lezzetli oluyor. Kış aylarına özel olan bal kabağı sağlık açısından çok faydalı olduğu için haftada en az bir defa alarak tüketmeye özen göstermelisiniz.