{ "title": "Poşette Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/posette-kabak-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 05:32:34", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Poşette Kabak Tatlısı, kabak denildiği zaman hemen herkesin aklına klasik olarak hazırlanan tencerede pişen kabak tatlısı gelmektedir. Ancak her kişinin damak zevki farklı olduğundan dolayı, kimi tencerede severken, kimi muhallebili tercih eder, kimi de fırın poşetinin içerisinde pişmiş kabak tatlısını tercih etmektedir. Genellikle tencerede pişen kabak tatlısı biraz yavan bir lezzet vermektedir. Ancak fırında pişirilen kabak tatlısı özellikle fırının kendine has olan kokusunu ve lezzetini alması gerekir. Denemek isteyenler bir müddet tencerede kabak tatlısını pişirdikten sonra fırın poşetinin içerisine koyarak fırında da kısa bir süre pişirebilir. Kabak tatlısını fırında normal fırın kabının içinde de pişirebilirsiniz, fakat fırın poşetinin içinde kendi buharı ile piştiği için çok daha lezzetli oluyor. Kış aylarına özel olan bal kabağı sağlık açısından çok faydalı olduğu için haftada en az bir defa alarak tüketmeye özen göstermelisiniz.

Poşette Kabak Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Poşette Kabak Tatlısını Servis Etmek için
Poşette Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Ardından dilimlenmiş ve temizlenmiş olan bal kabaklarını fırın poşetinin içine yerleştirelim. Daha sonra kabakların üzerine toz şekeri gezdirelim ve çubuk tarçını ilave edelim. Fırın poşetinin ağzını buzdolabı poşetlerinin içinde bulunan tel ile bağlayalım. Hava alması için fırın poşetin üzerinden kürdan yardımıyla birkaç delik açalım. Önceden ısıttığımız fırında kabak tatlısını yaklaşık olarak 45-60 dakika arasında pişirelim. Kabağın pişme süresi genellikle cinsi ile alakalı olduğu için bazıları yarım saat içinde hemen pişiyor. Fırına kabak tatlısını pişmek için koyduktan yaklaşık 30-35 dakika sonra fırın poşetini alt üst çevirin. Fırın poşetini alt üst etmek şerbetin bütün bal kabaklarına daha iyi yayılmasını sağlayacaktır. Fırında kabak tatlısını pişirirken kullandığınız tepsi derin olmalı, çünkü fırın poşetinden şerbet az da olsa tepsinin içerisine akabiliyor. Fırın poşetini alt üst ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika daha pişirdikten sonra kabak tatlısını fırından alalım. Fırın poşetini kesip kabak tatlısını servis tabağına alalım. Fırında kabak tatlısının üzerine sıvı tahini ve dövülmüş ceviz içini serpelim. Damak zevkinize göre isterseniz sıvı tahini kullanmazsınız.

Afiyet olsun.
" } ] }