{ "title": "Portakallı Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/portakalli-kabak-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 14:29:33", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Portakallı Kabak Tatlısı, Meyve Tatlılarının esas gereci olan meyvenin dışında şeker başta olmak üzere süt, kaymak, fındık, badem, badem ezmesi, Antep fıstığı, ceviz, pekmez, tahin, portakal kabuğu rendesi, krema, kremşanti, dondurma ve baharatlar yani karanfil, tarçın, Hindistan cevizi, zencefil gibi tatlılara uyumlu baharatlar kullanılır.

Portakallı Kabak Tatlısı İçin Malzemeleri
Portakallı Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kabakları önce karpuz dilimi gibi boyuna dilimleyin. Her bir dilimin kabuklarını soyun. Çekirdeklerin bulunduğu orta kısmı bir kaşık yardımıyla temizleyip ve yıkayın. 5-6 santim boyunda ve 2 santim eninde dilimleyin. Tencereye bir kat kabak arasına rendelenmiş portakal kabuğu ve şeker olacak biçimde dizin. Arzunuza göre Üzerine su (Süt) ve karanfil ekleyerek ocağa koyun, bu esnada sıkılan portakal suyunu da ilave edin. Kaynadıktan sonra ocağın ısısı düşürün ve kabak yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Pişen Tatlıda Olması Gerekenler; Kabağın kabuğunun yeşil kısımlarının olmamasına dikkat edilmeli. Görünümü ezilmiş parçalanmış olmamalıdır. Dilimler eşit büyüklükte ve her tarafı eşit pişmiş olmalıdır. Alt tarafı tepsiye yapışmamalıdır. Ağza alındığında dağılmalı ve İçine konulan karanfilin hoş kokusu hissedilmelidir. Kabağın kalitesine ve cinsine göre şeker miktarı ayarlanmalı, cevizi bol olmalıdır. Üzerine dökülen şerbet parlaklık vermeli, lezzetini artırmalıdır.

Süsleme ve Servise Hazırlama; Kabaklar piştikten sonra kendi tenceresinde soğuması beklenir. Soğuduktan sonra servis tabağına eşit miktarlarda porsiyon haline getirin (Bu tarif 8 porsiyonluktur). Üzerine tenceredeki şerbetten birer kaşık gezdirilir. Dövülmüş ceviz içi serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }