{ "title": "Muhallebili Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/muhallebili-kabak-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 17:36:55", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Muhallebili Kabak Tatlısı, kabak özellikle kış mevsiminde çıkan bir besin maddesidir. Genellikle kabak tatlısını sadece toz şeker ekleyerek pişirebileceğiniz gibi, aynı zamanda muhallebili, fırında, bisküvili ve daha fazla malzeme kullanarak farklı lezzetlerde kabak tatlıları hazırlayabilirsiniz. Çoğunlukla kabak tatlısı yetişkinler tarafından fazlası ile tüketilse de üzerine muhallebi eklendiği zaman çocuklarda severek tüketmektedir. Hem yapımı oldukça kolay hem de gerçekten çok lezzetli olan muhallebili kabak tatlısını bolca tüketmek gerekir. Çünkü sadece kış aylarında bulabileceğimiz kabak vitamin ve mineraller açısından zengin olan bir besin maddesidir. Ayrıca süt ile hazırlanmış muhallebiyle de daha çok lezzetli bir hal almaktadır. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bal kabağını mutlaka mevsiminde iken bolca tüketmeye özen gösterilmelidir. Muhallebili kabak tatlısı hem göze hitap ederken hem de damak zevkinize uygun muhteşem bir tatlıdır.

Muhallebili Kabak Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Muhallebisi İçin 96
Muhallebili Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce pazardan aldığımız bal kabaklarının dışındaki kabuklarını soyalım ve ardından dilimleyin. Dilimlenen bal kabaklarını tencerenin içerisine alalım ve üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ile sütü ilave ettikten sonra haşlayalım. Bal kabağını haşlarken eğer ihtiyaç görülür ise bir miktar sıcak su ilave edilebilir. Bal kabağı haşlandıktan sonra tencerenin içerisinde suyu kalır ise suyu süzelim. Daha sonra haşlanmış olan bal kabağının içerisine 3 yemek kaşığı toz şekeri ilave ettikten sonra blenderden geçirelim ve soğuması için bir kenara kaldıralım. Muhallebiyi hazırlamak için başka bir tencerenin içerisine sütü, nişastayı, toz şekeri ilave ettikten sonra kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşan muhallebinin içine vanilyayı ekledikten sonra ocağın üzerinden tencereyi alıyoruz. Pötibör bisküvilerini elimiz ile kırıyoruz ve soğumuş olan bal kabağının içerisine ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Tatlıyı hazırlayacağımız kabın içerisine bal kabağını yayıyoruz ve kaşık ile üzerini düzeltiyoruz. Daha sonra bal kabağının üstüne dövülmüş ceviz ve fındık içini her tarafına eşit olarak döküyoruz. Ardından muhallebiyi kabın içine yayıyoruz. Kremayı isteğe göre fazla koyabilirsiniz, ancak normal oranda muhallebi konur ise bal kabağının o muhteşem lezzetini alabilirsiniz. En son işlemde üzerine Hindistan cevizini gezdirelim ve fındık ve ceviz içi ile süsleyelim. Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. Daha sonra servis yaparken dilimleyerek tabağın içine alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }