{ "title": "Kremalı Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/kremali-kabak-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 08:48:04", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kremalı Kabak Tatlısı, Birçok kişinin sebze olarak bildiği ancak içerisinde bolca A vitamini ve beta karoten bulunan bir meyve olan bal kabağı sağlıklı bir bağışıklık sistemi için oldukça gerekli olan meyvelerden bir tanesidir. Aynı zamanda protein, demir, potasyum, sodyum, magnezyum, kalsiyum ve fosfor açısından oldukça zengin olan bal kabağı çocukların kemiklerinin sağlıklı gelişmesi açısından da oldukça önemlidir. Ekim ayında tam olarak olgunlaşan bal kabağı, kış mevsiminin en sağlıklı ve lezzetli yiyeceklerin birisi arasında yer alır. Kendine has harika bir görüntü ve muhteşem turuncu rengi ve enfes tadı sayesinde kış aylarında sofralarımızı renklendirir. Bu oldukça faydalı meyve sindirim sistemi açısından oldukça önemlidir. Lifi bol bir meyve olan bal kabağının Türk mutfağında en çok kullanım şekli kabak tatlısıdır. Çekirdekleri de oldukça sevilen bu harika meyvenin faydalarından yararlanmak isteyenler ve kabak tatlılarını çok sevenler için bugün önerim kremalı kabak tatlısı olacak. Oldukça zengin vitamin ve mineral kaynağına sahip olan bir meyveden oldukça hafif ve lezzetli mi lezzetli bir tatlı yapılması birçok kişiye farklı gelebilir Ancak bu muhteşem lezzeti denediğinizde tadına bayılacaksınız ve konuklarınıza ikram edebileceğiniz oldukça farklı ve zengin görünümlü bir tatlı çeşidini tatlı tarifleri listenize ekleyeceksiniz. Tatlı ile pek arası olmayan kişilerin bile hafif ve sade tadına bayılacağını düşündüğüm ve oldukça pratik yapılabilen kremalı kabak tatlısı gerçekten de şahane bir lezzet. Tarifimi deneyecek olan hanımlara şimdiden kolay gelsin.

Kremalı kabak tatlısı malzemeler
Kreması için
Kremalı kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Tatlınızın şahane lezzete sahip olmasını istiyorsanız öncelikle alacağınız kabağı oldukça dikkatli seçmeniz gerekir. Unutmayın kabak ne kadar olgun olursa o kadar tatlı ve leziz bir olur. İlk önce bal kabağını karpuz gibi dilimleyin ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra kabuğunu soyun. Kabuğunu soyduğunuz bal kabağını yıkadıktan sonra iki parmak kalınlığında olacak şekilde doğrayın ve büyük bir tencerenin içerisine ara ara şeker serperek kabakları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabaklar pişerken bu arada kremayı hazırlamak için geniş bir tencerenin içerisine süt, un ve nişastayı ilave ederek çırpma teli ile iyice çırptıktan sonra ocağın altını açın ve krema koyulaşıncaya kadar pütürleşmemesi için sürekli karıştırarak pişirin. Tatlının kreması kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın ve kremanın içerisine 1 poşet krem şanti, margarin ve bir ve toz şekeri de ilave edip karıştırıcı ile çırparak hazır edin. Daha sonra iyice yumuşamış olan kabakları çatal ya da karıştırıcı ile püre haline getirip geniş bir borcamın içerisinde eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın. Ardından hazırladığınız kremayı da kabak püresinin üzerine eşit oranda yayın ve son olarak kremalı kabak tatlınızın üzerini ceviz ve Hindistan cevizi ile süsledikten sonra buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
" } ] }