{ "title": "Kremalı Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/kremali-kabak-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 08:48:04", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kremalı Kabak Tatlısı, Birçok kişinin sebze olarak bildiği ancak içerisinde bolca A vitamini ve beta karoten bulunan bir meyve olan bal kabağı sağlıklı bir bağışıklık sistemi için oldukça gerekli olan meyvelerden bir tanesidir. Aynı zamanda protein, demir, potasyum, sodyum, magnezyum, kalsiyum ve fosfor açısından oldukça zengin olan bal kabağı çocukların kemiklerinin sağlıklı gelişmesi açısından da oldukça önemlidir. Ekim ayında tam olarak olgunlaşan bal kabağı, kış mevsiminin en sağlıklı ve lezzetli yiyeceklerin birisi arasında yer alır. Kendine has harika bir görüntü ve muhteşem turuncu rengi ve enfes tadı sayesinde kış aylarında sofralarımızı renklendirir. Bu oldukça faydalı meyve sindirim sistemi açısından oldukça önemlidir. Lifi bol bir meyve olan bal kabağının Türk mutfağında en çok kullanım şekli kabak tatlısıdır. Çekirdekleri de oldukça sevilen bu harika meyvenin faydalarından yararlanmak isteyenler ve kabak tatlılarını çok sevenler için bugün önerim kremalı kabak tatlısı olacak. Oldukça zengin vitamin ve mineral kaynağına sahip olan bir meyveden oldukça hafif ve lezzetli mi lezzetli bir tatlı yapılması birçok kişiye farklı gelebilir Ancak bu muhteşem lezzeti denediğinizde tadına bayılacaksınız ve konuklarınıza ikram edebileceğiniz oldukça farklı ve zengin görünümlü bir tatlı çeşidini tatlı tarifleri listenize ekleyeceksiniz. Tatlı ile pek arası olmayan kişilerin bile hafif ve sade tadına bayılacağını düşündüğüm ve oldukça pratik yapılabilen kremalı kabak tatlısı gerçekten de şahane bir lezzet. Tarifimi deneyecek olan hanımlara şimdiden kolay gelsin.