{ "title": "Kekli Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/kekli-kabak-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 08:56:39", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kekli kabak tatlısı, tadınca tadına doyamayacağınız bir lezzet. Hem bal kabağı hem de kek ikisi de bir arada, icindeki lif kaynağı sayesinde ihtiyacınız olan tüm vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılayacak doğal bir besindir. Böylelikle bal kabağı yemeyen çocuklar varsa rahatlıkla yedirebilmek mümkün olacaktır. Özel günlerinize ve davetlerinize yakışan ve aranılan bir kek tarifi. Kekli kabak tatlısı nı çok sevecek, soğuk kış günlerinde evinizden eksik etmeyeceksiniz. Az zahmetle ve zaman harcamadan harikalar yaratabilirsiniz. Hemen bu lezzeti deneyin derim. Not almayı unutmayın. Vazgeçemediğiniz lezzetler arası da yer alacak olan bu tarifi sizleri daha fazla bekletmeden verelim.

Kekli kabak tatlısı için gerekli olan malzemeler
Kekli kabak tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle bir çırpma kabı alın ve içinde yumurtaları kırıp sonra içine şekeri koyup köpük, köpük olana dek çırpın. Daha sonra içine sütü ve sıvıyağı da ekleyerek biraz daha karıştırın. Karıştırdıktan sonra içine Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ince delikli bir süzgeç yardımıyla eleyerek yavaş yavaş ilave edin. Köpüğünü kaçırmadan karıştırın, bunun için tahta bir kaşık kullanmanız yeterli olacaktır. Son olarak tarçın da ilave edin ve biraz daha karıştırın. Kek karışımınızdan akışkan bir kıvam elde edeceksiniz. Rondodan çektiğiniz kabak tatlısını ve cevizide ekleyip bir mikser yardımıyla karıştırın. (Yapışkan bir kıvamı olduğundan bu işlemi bir mikser yardımıyla yapmanız gerekmektedir.) Eğer hamur cıvık olduysa biraz daha un ekleyin, katı olduysa da süt ile açabilirsiniz. Akışkan ama çok cıvık olmayan bir hamur elde etmeniz gerekmektedir yani kalıba döktüğünüzde kendiliğinden yayılmalı. 170-180 derece arasında yaklaşık 50 dk. Pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.

Kek çok yumuşak bir kıvama sahip olduğundan sıcakken kesilirse hamurumsu bir tat alabilirsiniz. Bu yüzden mutlaka soğutun. Hatta ertesi günü beklerse tam kıvamını alıp daha lezzetli bir kek oluyor.

Afiyet olsun.
" } ] }