{ "title": "Karamelli Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/karamelli-kabak-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 10:44:36", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Karamelli Kabak Tatlısı, ülkemizde özellikle Antalya, Aydın, Bartın, Bursa, İstanbul gibi illerimizde çok daha fazla yapılan bir tatlı çeşididir. Kabak tatlısı özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer almaktadır. Karamelli kabak tatlısı misafir ağırlamalarının sevilen klasik tatlıları arasındadır.

Karamelli kabak tatlısı için malzemeler
Üzeri için
Ortası için
Karamelli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle serviste kullanılacak olan tepsi içerisine etimekler boşluk bırakılmadan tepsi içerisine dizin. Daha sonra karamelli kabak tatlısı sosu için toz şekeri bir kap içerisinde şeker karamelleşinceye kadar kısık ateş de kavurun. Ateş üzerindeki şekerin rengi değişmeye başlayınca şekerin kristalleşmemesi için limon suyunu ilave edin. Daha sonra suyu ilave edin ve sonrasında şurup oluncaya kadar karıştırın ve istenilen kıvamı alınca şerbeti ocaktan alın. Hafif soğuduktan sonra tepsideki etimeklerin üzerine hazırlanan şurubu eşit şekilde dağıtın soğumasını bekleyin.

Daha sonra karamelli kabak tatlısı için tencere içerisine şeker, nişasta ve un ilave ederek karıştırın. Daha sonra bu karışımıa sırasında üzerine süt ilave ederek malzemelerin pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin ve bu karışımı kısık ateşte olan ocak üzerine alın ve muhallebi kıvamı alana kadar karıştırın ve daha sonra ocaktan indirin. Ocaktan alınan karışım içerisine vanilya ilave ederek soğuması için bir kenara alın. Bir paket kremayı mikser yardımıyla krema katılaşana kadar karıştırın.

Daha sonra karamelli kabak tatlısı için önceden hazırlanan ve soğumaya alınan muhallebiyi hazırlanan krema ile karıştırarak mikser yardımıyla çırpın ve hazırlanan bu karışımı da daha önceden şerbetlemiş olduğunuz etimeklerin üzerine dökün ve bir kaşık yardımıyla düzleyin, buzdolabına soğuması için alın. Daha sonra karamelli kabak tatlısı için hazırlanan kabakları küçük parçalar haline keserek getirin ve şeker ilave ederek tencere içerisine alın. Orta ateşte yumuşayana kadar pişirmeye başlayın üzerine karanfil ve tarçını da ilave edin. Pişen kabakları karanfil ve tarçından ayırın ve yine mikser ile kabakları püre haline gelene kadar çırpın. Sıcak su içerisine jelatini koyarak eritin ve hazırlanan kabak püresi üzerine ilave edin. Sonra buzdolabında soğuyan etimekli muhallebi üzerine kabak püresini eşit şekilde yayın ve hazırlanan karamelli kabak tatlısını tekrar buzdolabına alarak en az 2 saat soğuduktan sonra karamelli kabak tatlınız servise hazırdır. Karamelli kabak tatlısı üzerine en son ceviz ve balı karıştırarak tatlı üzerine süs olması için serpin.

Afiyet Olsun.
" } ] }