{ "title": "Kara Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/kara-kabak-tatlisi.jpg", "date": "26.01.2024 09:05:16", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Kara kabak tatlısı, lezzeti oldukça muhteşem olan ve yapımı ile de çok kolay ve zahmetsiz olan bir tatlı çeşididir. Kara kabak oldukça sağlıklı ve vitamin yüklü bir besin kaynağı olduğu için bu tatlıda oldukça sağlıklı ve besleyici bir tatlı olma özelliğine sahiptir. Tüm bu özelliklerini yanı sıra lezzetinin kıvamı çok hafif olduğu için herkes tarafından sevilerek yenilen bir tatlı çeşididir. Ayrıca dondurma ile servis edilebileceği için özellikle yaz aylarında vazgeçilmez bir tatlıdır. İşte bu enfes lezzetli olan vitamin deposu yapımı ile de oldukça kolay olan kara kabak tatlısının yapılışını beraber inceleyelim;

Kara kabak tatlısı için gerekli olan malzemeleri
Kara kabak tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle küp-küp dilimlenen kara kabaklar bir kabın içerisine alınır ve üzerine toz şeker konularak bir gün boyunca buz dolabında dinlenmeye bırakılır. Dinlene süresi biten kara kabaklar bir tencere içerisine alınarak kısık ateş üzerine konularak pişirilmeye bırakılır. Şeker erimeye başlayınca süt eklenir ve kara kabaklar yumuşayıp şerbetini çekene kadar pişirilir. Daha sonra kaynama süresi bittikten sonra şerbet içinde kara kabalar soğumaya bırakılır. Bir servis tabağının içine bir miktar konulan kara kabak tatlısını isteğinize göre, Hindistan cevizi, Antep fıstığı ve ceviz içi ile servis etmeye hazır hale getirebilirsiniz.
" } ] }