{ "title": "Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/kabak-tatlisi(1).jpg", "date": "19.01.2024 08:48:04", "author": "Asalet", "article": [ { "article": "Kabak Tatlısı Malzemeleri
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyice kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz." } ] }