{ "title": "Kabak Tatlısı Tarifi Oktay Usta", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/kabak-tatlisi-tarifi-oktay-usta.jpg", "date": "21.01.2024 07:53:14", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kabak Tatlısı Tarifi Oktay Usta, Kabak tatlısı Oktay ustanın en güzel tarifleri arasında yer almaktadır. Kabak tatlısı hem kolay hem de görsellik olarak şık bir görünüme sahiptir. Kısa sürede yapılabilen hafif bir tatlıdır. Yiyen kişiye ağırlık vermez. Yaz kış her mevsim yapılabilmektedir. Kabak tatlısının kıvamı ne kadar koyu olursa o kadar lezzet kazanır. Birçok kişinin beğenerek yediği kabak tatlısı oldukça lezzetlidir. Lezzet yanı sıra sağlıklıdır. Evde yapıldığı için gönül rahatlığı ile ailenize ve çocuklarınıza sunum yapabilirsiniz. Kabak tatlısı genellikle bayanlar tarafından sevilen bir tatlı türüdür. Özellikle kadın günlerinde sıkça sunulan bir tatlı türüdür. Kabak tatlısı besin değeri olarak yüksek bir değere sahiptir. Kabak tatlısı, tatlı şerbetine sahip olmasına rağmen diğer tatlı çeşitlerine göre yemesi oldukça hafiftir. Şerbetli tatlılar kişi bünyesine ağır gelebilmektedir. Hem hafif hem de şerbetli bir tatlı arayışında olanlar için tavsiye ederiz.

Kabak tatlısı Oktay Usta için gerekli olan malzemeler
Kabak tatlısı Oktay Usta nasıl yapılır?

Öncelikle 1 kilo kabağı dilimleyin. Bol su ile yıkayın. Sonrasında kabağın içinde bulunan çekirdekleri temizleyin. Yanınıza geniş bir tencere alarak kalın dilimlenmiş kabakların arasına toz şekerleri serpiştirerek tencere içerisine tek tek dizin. Bu işlem bittikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve şekerlenmiş kabakları 1 gece dinlendirin. Dinlendirme işlemi en az 6 saat olmalıdır. Tencere içerisine fazladan su ilave etmeyin. Kabak şeker ile birleştiği için kendi suyunu salacaktır. 1 gece dinlenme süresi bittikten sonra tencereyi kısık ateşte içindeki kabak yumuşayana kadar kaynatın. Kaynama aşamasında kapağı açarak kabak şerbetinin koyu şurup kıvamında olmasını sağlayın. Kabak tatlısının parçalanmaması için soğuyana kadar servis tabaklarına çekmeyin. Kabaklar soğuduktan sonra servis tabaklarına alarak yeşil fıstıklarla görsellik kazandırabilirsiniz. Ceviz içi veya dövülmüş fındıkta kullanabilirsiniz. Kabak tatlısı hazır durumdadır.

Afiyet olsun.
" } ] }