{ "title": "Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/kabak-tatlisi-nasil-yapilir.gif", "date": "21.01.2024 14:47:14", "author": "Lale Bulduklu", "article": [ { "article": "Kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabak tatlısı oldukça lezzetli ve bir o kadarda kalorisi yüksek olan bir tatlı türüdür. Kabak tatlısı bol miktarda şeker ile yapıldığından kalorisi yüksek olan kabağa bir de şekerin kalorisi eklenince doğal olarak kalorisi oldukça üst seviyelere çıkıyor. Bir de kabak tatlısını tahin ve ceviz ekleyerek tüketiyorsanız bu tam bir kalori bombardımanı demektir. Neyse, kabağın kalorisini diyet yapanlar düşünsün diyerek biz tarifine geçelim. Kabak tatlısı nasıl yapılır diye Google'ye yazarsanız değişik tarifler bulursunuz. Ben tencerede yapılış tarifini vereceğim.

Kabak Tatlısının malzemeleri
Kabak Tatlısının Tarifi

Kabak yapmayı planladığınız günden bir önceki akşam kabakları şekere yatırmanız gerekmektedir. Akşam ilk olarak kabakları soyuyoruz. Kabak soymak çok zor ve zahmetli bir iştir. Çünkü kabağın kabukları kalın olduğu için soyulması da o kadar zor olmaktadır. Önce kabağı karpuz dilimleri şeklinde dilimlerseniz daha kolay soyarsınız. Soyduğunuz kabakları küçük kare şeklinde keserek bir geniş kap içerisinde yıkayın. Yıkamış olduğunuz kabakları bir tencereye koyarak üzerine şekeri serpin ve limonu sıkarak sabaha kadar beklemeye alın. Ne kadar çok bekletirseniz şekeri daha fazla emeceğinden kabağın tadı daha güzel olacaktır. Zamanınız fazla yoksa şekere yatırmadan da yapabilirsiniz ama aynı sonucu alamazsınız.

Ertesi gün şekeri erimiş ve kabağa emilmiş halde bulacaksınız. Kabak tatlısını pişirmek için ocağa koyarak yüksek ateşte kaynatın. Kaynama başladıktan sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Dikkat edin kabakları yakmayın. Ortalama 20-25 dakika içerisinde kabak tatlınız pişmektedir. Şeker oranını kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Az tatlı seviyorsanız biraz daha azaltırken daha fazla tatlı seviyorsanız şeker oranını artırabilirsiniz. Şekeri az koyduysanız ve kabak pişmeden yanmaya başlıyorsa tencereye birkaç kaşık su ilave edebilirsiniz. Kabak tatlınız piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve iki saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine dilerseniz tahin ve çekilmiş ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz.
" } ] }