{ "title": "Kabak Tatlısı Muhallebili", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/kabak-tatlisi-muhallebili.jpg", "date": "20.01.2024 11:56:34", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kabak tatlısı muhallebili, pastayı aratmayacak bir tariftir. Kabak tatlısında kullanılan bal kabağı herkes tarafından bir sebze olarak bilinse de aslında bal kabağı meyve sınıfındadır. A vitamini deposu olan bal kabağı demir, protein, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum bakımından da zengin içeriğe sahiptir. A vitamini içeriği göz sağlığını korumak anlamında oldukça faydalıdır. Bununla beraber bal kabağı daha birçok hastalığa karşı şifa olan özel bir meyvedir. Bal kabağı genelde tatlı yapımında kullanılsa da özellikle Güneydoğu'da yemek yapımında da kullanılmaktadır. Kabak tatlısı muhallebili, özel günlerde, kabul günlerinde, akşam üstü beş çaylarında ve yemeklerin ardından hafif bir tatlı olarak hazırlanabilecek kabak tatlısı muhallebili yapılışı da oldukça kolaydır. Kabak sağlık açısından da faydalı bir sebzedir. Kabak tatlısı muhallebili olarak yapıldığında hem tatlı ihtiyacınızı bastıracak hem de sağlıklı bir atıştırmalık hazırlamış olacaksınız.

Kabak tatlısı muhallebili için gerekli malzemeler

Muhallebisi için
Kabağı için
Kabak tatlısı muhallebili nasıl yapılır?

Kabak tatlısı muhallebili için, ilk önce kabağın kabuğu soyularak dilimlenir. Ardından dilimler yıkanarak bıçakla bölünüp, uygun bir tencerenin içine alınır. Üzerine toz şeker eklenerek, kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yumuşayan kabaklar ılıdıktan sonra karıştırıcı kullanılarak püre kıvamında ezilir.

Kabak tatlısının muhallebisi için 5 su bardağı süt orta boy tencereye alınır. Üzerine toz şeker, un eklenerek şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Ardından orta harlı ocağa alınarak kaynayıncaya kadar devamlı karıştırılır. Muhallebi göz göz olduktan ve koyulaştıktan sonra içine vanilya ve margarin eklenir. Bir taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. Karışımın pürüzsüz bir kıvam alması için mikserle birkaç dakika kadar çırpılır.

Petibör bisküvi elle ya da mutfak robotuna alınarak iyice ezilir. Dikdörtgen tepsinin tabanına ezilen bisküviler yerleştirilir. Üzerine muhallebi dökülerek düzgün şekilde yayılır. Bu şekilde buzdolabına atılarak soğumaya bırakılır. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra dolaptan alınarak üzerine kabaklı harç dökülüp, düzgün şekilde yayılır. Ceviz, tarçın ve Hindistan cevizi tatlının üzerine bolca serpiştirilir. Tekrar kabak tatlısı muhallebili buzdolabına alınarak en az 2-3 saat dinlendirilir. Daha sonra tatlı dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }