{ "title": "Kabak Tatlısı Çeşitleri", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/kabak-tatlisi-cesitleri.jpg", "date": "21.01.2024 00:14:16", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Kabak tatlısı çeşitleri, kabak tatlıları sevilen tatlı tariflerindendir. Hafif tatlılardan bazılarıdır. Kabak tatlısı lezzetli olması yani sıra oldukça sağlıklı bir tatlıdır. Fakat şeker oranını az tutmak gereklidir. Hatta bazı çeşitlerinde şeker kullanmayacak da lezzetli tatlılar hazırlanabilir. Damak tadına göre sütlü tatlılar şerbetli tatlılar ile kabak tatlıları hazırlanabilir. Her biri birbirinden lezzetli olan kabak tatlısı ekonomik bir tatlıdır. Kabak temin edilince az malzeme ile kabak tatlısı hazırlanabilir. Kabak tatlılarında kullanılacak olan bal kabakları evinizin bahçesinde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Bahçeniz ve imkânınız yok ise marketlerde pazarlarda alabilirsiniz. Muhakkak denemeli ve kabak tatlılarından tatmalısınız. Evinizde sevdiklerinize misafirlerinize sık sık yaparak onlara da bu lezzeti sevdirebilirsiniz.

Kabak tatlısı yapımı için gerekli malzemeler
Kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabak tatlısı sevilen tatlı tariflerinden biridir. Kabak tatlısını fırında ya da tencerede yapabilirsiniz ya da tencerede pişirip tekrar fırınlayabilirsiniz. Fırınlama son aşamada yapılırsa daha lezzetli oluyor. Bunun için ilk olarak kabaklar dilimlenir. Dilimlenen kabaklar bir tencereye alınır ve üzerine toz şeker ilave edilerek ocağa alınır ve altı açılır. Kaynamaya başlayınca kabakta suyunu salacak be piştikçe tekrar çekecektir. Şerbeti koyulaşınca ocaktan alın ve fırın kabına boşaltın. Yüz seksen derece fırına verin ve on beş dakika kadar fırınlayın ve fırından çıkarıp bir kenara alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz ekleyerek servis edin. Kabak tatlısı çeşitlerinden birini sizinle paylaşmış oldum.

Afiyet olsun.
" } ] }