{ "title": "Kabak Püresi Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/kabak-puresi-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 16:53:45", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kabak püresi tatlısı, lezzeti ile fark yaratan doyumsuz bir lezzet haritası. Bu tatlıyı sadece bal kabağı sevenler değil sevmeyenler de beğenerek yiyecektir. Üstelik içinde bulunan yoğun lif kaynağı sayesinde ihtiyacınız olan bütün vitamin ve mineralleri alacaksınız. Bal kabağını sevmeyen çocuklarınız varsa hiç dert etmeyin bu tarifle siz söylemeden kendileri yiyecektir. Hem besleyici hem de görseli güzeldir. Bu nedenle özel günlerinize ve davetlerinize yakışan, göz dolduran ve aranılan tatlılar arasında yer alacaktır. Ayrıca üzerinde bulunan muhallebi bal kapağıyla müthiş bir uyum sağlamış. Gelin bu güzel tarifi sizleri daha fazla bekletmeden verelim isterseniz.

Kabak püresi tatlısı için gerekli olan malzemeler
Muhallebi için gerekli olan malzemeler
Kabak püresi tatlısı nasıl yapılır?

İlk olarak orta büyüklükte bir tencere alıp içine bal kabuklarını püre yapmak için gerekli olan malzemeleri yani balkabağı, şeker, çubuk tarçın ve karanfili koyun. Bir süre piştikten sonra bal kabakları yumuşayınca karanfil tanesini ve çubuk tarçın içinden çıkarın ve yumuşayan bal kabağını çatal yardımıyla güzelce ezdikten sonra pürenizi hazır hale getirin. Bu süreyi dikdörtgen bir borcamın tabanına yayın. Muhallebi için malzemeleri bir tencereye koyarak altı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edip 1-2 dk daha kaynadıktan sonra ocağın üzerinden alın ve muhallebinizi soğumaya bırakın. Muhallebi biraz ılıyınca mikserle iyice çırpın. Biraz sakızlanan ve pürüzsüz hale gelen muhallebimizi borcamdaki bal kabağı süresinin üzerine dökün. Hazırladığınız kabak püresi tatlısını buzdolabına koyup dinlenmesi için 4-5 saat bekliyoruz. İyice dinlenen kabak püresi tatlısını toz tarçın ve ceviz içi ezmesini üzerine serperek süsleyin. Sonra sevdiklerinizle afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }