{ "title": "İrmikli Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/irmikli-kabak-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 14:57:24", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
İrmikli kabak tatlısı, lezzeti ile damaklara görünümü ile de göze hitap eden muhteşem lezzete sahip olan bir tatlı çeşididir. Bal kabağının enfes lezzetinin irmik ile buluşması sonucunda ortaya çıkan enfes lezzete sahip olan bu tarifi yemeye doyamayacaksınız. Tadındaki güzelliğin yanı sıra oldukça hafif bir tada sahip olduğu için ne kadar yenilirse yenilsin şişkinlik yapmaz. Ayrıca tüm bu özelliklerinin yanı sıra yapımı ile de oldukça pratik ve kolay olduğu için herkes kolaylıkla evinde deneyebilir. İşte bu enfes lezzetteki ve yapımı ile bu kadar kolay ve basit olan irmikli kabak tatlısının yapılışını beraber inceleyelim;

İrmikli kabak tatlısı için gerekli olan malzemeleri
İrmikli kabak tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle bal kabaklarını küp-küp dilimleyerek bir kabın içine konulur ve üzerine toz şeker konularak bir gün boyunca bekletilir. Bekleme süresi bittikten sonra bir tencere içerisine konularak üzerine bir miktar su konulur ve kaynatmaya bırakılır. Daha sonra bal kabaklarını ezerek püre haline getirin ve tekrar bir tencere içine koyun. Bir kabın içinde nişasta su yardımı ile eritilir ve bal kabaklarının üzerine dökülerek kısa bir süre kaynatılır ve bir köşede dinlenmeye bırakılır. Diğer taraftan da bir tencere içerisine süt, irmik ve toz şeker konularak kısık ateş üzerinde karıştırılarak pişirilir. Daha sonra vanilya da eklenerek kıvam alması sağlanır. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve iki ayrı kısma ayrılarak kaplara konulur. İrmikli muhallebinin bir kısmına kakao konularak karıştırılır, diğer kısmına ise portakal kabuğu rendesi konularak karıştırılır. Tüm bu işlemler bittikten sonra bir bor cam içerisine önce kakaolu olan muhallebi dökülür ve düzgün şekilde yayılır. Daha sonra üstüne portakal kabuğu rendeli olan muhallebi dökülür. En son olarak da bal kabağı püresi olan karışım son kata dökülür ve düzgün bir şekilde düzeltilir. Yaklaşık olarak bir saat boyunca buzdolabında bekletilen irmikli kabak tatlısı artık servis edilmeye hazır bir hale gelmiş demektir. İsteğinize göre fındık, fıstık ya da ceviz ile süsleyerek servis edebileceğiniz bu tatlıyı hemen sizde evinizde deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }