{ "title": "Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/firinda-pekmezli-kabak-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 09:49:56", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Fırında pekmezli kabak tatlısı. Kabak tatlısıkış günlerinin yapımı en kolay ve en faydalı tatlısıdır ve oldukça da lezzetlidir. Kabakta bulunan beta karoten vücudun direncini artıran ve hücrelerin yenilenmesini sağlayan çok önemli bir vitamindir, ayrıca demir, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum gibi minerallerin bol olduğu bir vitamin mineral deposudur. Vücuda sayısız yararları olan kabağın tatlısı da oldukça faydalıdır ve özellikle çocuklar için de tatlı olarak sağlıklı bir besindir. Yazın büyütülüp kışın da tatlı olarak tüketilen kış sebzelerinden olan kabak, pekmez ile kaynatılıp cevizle servis yapıldığında, bol vitaminli ve oldukça enerji verici bir tatlı çeşidi olmaktadır. Oldukça hafif bir tatlı türü olan kabak tatlısını günün her saatinde tüketebilir, yemeklerden sonra misafirlerinize veya ailenize ikram edebilirsiniz.

Fırında pekmezli kabak tatlısı için malzemeler
Fırında pekmezli kabak tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle pekmezli kabak tatlısının yapımına kabağı soymakla başlanır. Kabağı soymak o kadar kolay bir iş değildir dikkat isteyen bir iştir, elinizi kesmemeye özen gösterin, kabakları soyma işlemini yaptıktan sonra, içindeki çekirdekleri bir yemek kaşığı yardımı ile temizleyip istediğiniz büyüklükte küp şeklinde doğrayın, kabakları fazlada küçük doğramayın, piştikten sonra küçüleceği için püre haline gelir hoş bir görünümü olmayabilir. Daha sonra doğradığınız kabakları biraz derince bir tencerenin içerisine konulur, üzerine şeker ve su ilave edilir, bu şekilde bir saat kadar bekletilir. Şeker içerisinde bir saat kadar bekletilmiş kabaklar ocağa konularak, 8 - 10 dakika şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirilir, daha sonra pişen kabaklar tencereden alınarak fırın tepsisine konulur, üzerine pekmez gezdirilerek ilave edilir, bu işlemi yaptıktan sonra, kabak daha önce 200 derece ısıtılmış fırına konularak, üzerinde su kalmayıp hafif kuruyana kadar pişirilir. Kabak tatlınız artık hazır hale gelmiştir, üzerine ceviz serpiştirilerek servis yapabilir, Fırında pekmezli kabak hazır.

Fırında pekmezli kabak tatlısı yapmanın basit püf noktaları

Burada en dikkat edilmesi gereken, kabağın iyice olgunlaşmış olmasıdır, Kabak tam olgunlaşmamış ise siz ne kadar güzel yapsanız da istediğiniz lezzeti vermeyecektir, kabak tatlısı yapmanın diğer püf noktası ise şeker oranıdır, şeker oranını iyi ayarlayabilmek için ne kadar kabak kullanıyorsanız onun yarısı kadar da şeker kullanmalısınız, bir başka püf noktası ise kabakları doğrarken fazla küçük doğramayın, fazla küçük doğranmış kabaklar piştikten sonra püre haline gelir hoş bir görünümü olmaz, bir diğer dikkat edilmesi gereken püf noktası ise kabakları fazla yüksek ateşte pişirmeyin, fazla yüksek ateşte pişireceğiniz kabakların suyu hemen buharlaşıp birden suyunu çekeceğinden dolayı kabak tatlınızı yakabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }