{ "title": "Fırında Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/firinda-kabak-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 07:17:02", "author": "Melis Naz", "article": [ { "article": "Fırında kabak tatlısı, kış aylarının en vaaz geçilmez tatlılarından bir tanesidir ve oldukça da hafif bir tatlı çeşididir. Besin değeri oldukça fazla olan kabağın insan vücudunda çok sayıda organa da faydaları bulunmaktadır. Yapılışı kolay olan bu tatlının lezzeti de oldukça fazladır. Yemeklerin arkasından yenebilecek tatlıların sıralamasında kabak tatlısı liste başlarında yer almaktadır. Çocuklar içinde oldukça faydalı olan bu tatlıyı çocuklarınızın tatlı seçenekleri arasına koyabilir kabaktan gelen şifa ile çocuklarınızı faydalandırabilirsiniz. Kabak tatlısında olmazsa olmaz olan cevizin de faydaları azımsanamayacak kadar çoktur. Beyne iyi gelen ceviz ayrıca vücuda enerjide vermektedir. Bu iki şifa kaynağı bir araya geldiğinde ise soğuk geçen kış aylarına en yakışan tatlı ortaya çıkmaktadır.

Fırında Kabak Tatlısı İçin Malzemeleri
Fırında Kabak Tatlısı Yapılışı 

Kabak tatlımızın yapılışına kabakları soymakla başlıyoruz. Bütün bir bal kabağını önce ikiye sonra dörde sonrasında ise sekiz dilime ayırıyoruz. Dilimlere ayrılmış olan kabakların soyulması daha kolay olacaktır. Kabakları dikkatli bir şekilde dış kabuklarından ayırdıktan sonra çekirdeklerini bir yemek kaşığı yardımı ile temizleyelim. Kabakları küpler halinde doğrayıp bir tencere içerisine alalım. Tencerede koyulan kabakların üzerlerine şekeri ve suyu ekleyip yaklaşık 2 veya 3 saat dinlenmelerini sağlayalım. Şeker ile kabak birbirlerine iyice alışmış ve şeker erimeye yüz tutmuş olacaktır. Dinlenmiş olan kabakları yapışmaz özelliği olan bir fırın kabına alalım. Yapışmaz özelliği olan fırın kabınız yoksa tepsinizin altına yağlı kâğıtta koyabilirsiniz. Maksat burada şekerli olan kavakların tepsiye yapışıp yanık oluşturmamasını sağlamaktır. Fırın kabına alınan kabakları 250 derecede ısıtılmış fırına koyup fırının derecesini 20 dereceye düşürüyoruz. Bu sayede kabaklar haşlama olmadan ağır ısıda pişecekler ve daha bir lezzetli olacaklar. Tatlınızın pişmesine en yakın olduğu bir aşamada üzerine ceviz içini serpin ve fırına yeniden koyun. Böylece cevizlerde hafif kavrulacaktır ve lezzetleri daha fazla olacaktır. Pişen tatlınızı fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan kabak tatlınız artık sunuma hazır demektir. Yapanların ellerine sağlık afiyet olsun.
" } ] }