{ "title": "Esmer Şekerli Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/esmer-sekerli-kabak-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 23:58:25", "author": "Lale Bulduklu", "article": [ { "article": "Esmer şekerli kabak tatlısı tarifinde neden esmer şeker kullanılır? Bilindiği gibi toz şeker olarak kullanılan şekerler iki türdür. Birincisi beyaz bildiğimiz şeker, ikincisi ise çok az görülen ve hatta çoğu insanın bilmediği esmer şeker. Aslında bu iki şeker de rafine edilerek işlemden geçtiği için sağlık açısından hiç de masum değildir. Kilo almanın başlı başına sebeplerinden biridir. Esmer şekerle yapılan kabak tatlısının kalorisi beyaz şekerle yapılan arasında çok az fark etmektedir. Şu şekilde açıklayacak olursak bir beyaz küp şeker 20 kalori içerirken bir esmer küp şeker 18-19 kalori içermektedir. Ama bazı kişiler arasındaki kalori farkının büyük olduğunu düşünerek esmer şeker kullanmaktadır. Kabak tatlısını yaparken de esmer şekerle yapılabilmektedir. Bu nedenle bu makalede esmer şekerli kabak tatlısının tarifini vereceğiz.

Esmer Şekerli Kabak Tatlısı Yapmanın Püf Noktası
Esmer Şekerli Kabak Tatlısı Malzemeleri
Esmer Şekerli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Esmer şekerli kabak tatlısı yaparken tatlınızın istenilen kıvamda ve lezzette olmasını istiyorsanız işe bir önceki günden başlamanız gerekecek. Bir önceki gün akşamdan kabakları şekere yatırmanız gerekiyor. Bir tencerenin içerisine kabakları koyduktan sonra iki su bardağı esmer şekeri üzerine gezdirip tencerenin kapağını kapatın. En az 12 saat beklettiğinizde daha iyi sonuç alacaksınız. Ertesi gün esmer şekerli kabak tatlısını yapmak için sabah tencereyi ocağa koyarak ateşi yükseltin. 3-4 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra ocağın ateşini kısın ve 20-25 dakika civarında kısık ateşte pişirin. Zaman zaman kontrol etmeyi unutmayın. Çünkü kabağın suyuz azsa ve çekerse yanmaya başlar. Bu durumda iki yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz. Kabağınız piştikten sonra soğumaya alın. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına alın ve iki saat bekletin. Servis edeceğiniz zaman üzerine tahin gezdirdikten sonra cevizi de serpiştirin ve servis edin.
" } ] }