{ "title": "Düdüklüde Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/duduklude-kabak-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 06:57:34", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Düdüklüde kabak tatlısı evde yapabileceğiniz en basit tatlılar arasında yer alıyor. Basit olmakla beraber oldukça lezzetli olması da bu tatlıyı hazırlamayı düşünenler için büyük bir avantaj olarak karşımıza çıkabiliyor. Düdüklü tencerede yapacak olmanız sayesinde de daha hızlı bir şekilde yapmanıza olanak sağlaması aniden gelen misafirleriniz için rahatlıkla hazırlayabileceğiniz anlamına geliyor.

Düdüklüde Kabak Tatlısı Malzemeleri
Düdüklüde Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak tatlımızı yapmaya kabakların kabuklarını derin bir şekilde soyarak başlıyoruz. Sonra da servis edebileceğimiz büyüklüklerde dilimler halinde doğruyoruz. Sonra da kabaklarımızı düdüklü tencerenin tabanına diziyoruz. Üzerine bir bardak toz şekeri serpiyoruz. Kalan kabakları da ikinci sıra olarak diziyoruz ve diğer bir su bardağı şekeri de kabakların üzerine döküyoruz. Sonra 1 çay bardağı suyu koyuyoruz. Kapağını kapatıp harlı ateşe koyuyoruz.

Düdüklü tencerenizden ses çıkmaya başladıktan sonra pimini kapatarak kısık ateşe alıyoruz ve kısık ateşte 4 dakika kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra önce düdüklünün buharını boşaltıyor ve sonra kapağını açıyoruz. Servis ederken üzerine ceviz ve Hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Dilerseniz soğuk dilerseniz ılık yiyebilirsiniz.
" } ] }