{ "title": "Diyet Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/diyet-kabak-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 08:50:39", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Diyet Kabak Tatlısı, Kabak tatlısı bal kabağı kullanılarak yapılan oldukça lezzetli fakat bir o kadarda yüksek kalorili bir tatlı türüdür. Bal kabağının en bilinen tüketim şekli tabi ki de tatlısıdır. Bal kabağı tek başına kalorili bir sebze olmasa da kabak tatlısı bol miktarda şeker ile yapıldığından dolayı kalorisi bir anda artmaktadır. O nedenle kabak tatlısı formuna dikkat edenler için tüketilmesi kesinlikle önerilmez. Bilindik kabak tatlısına alternatif olarak yapılan diyet kabak tatlısının kalorisi daha düşüktür. Sadece formuna dikkat edenler için değil özellikle şeker hastalığı olanlar da bu tarifi tercih edebilir. Diyet kabak tatlısının içerisinde kullanılan doğal tatlandırıcılar ve yağsız süt kalori dengesini bir nebze olsun dengeler. Tat olarak oldukça lezzetlidir. Yapımı da oldukça kolay ve basittir. Çok kısa sürede hazırlanır. Üzerine dövülmüş ceviz yerine Hindistan cevizi tercih edilebilir.

Diyet Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Diyet Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Diyet kabak tatlısı yapımı için öncelikli olarak bal kabaklarının kabukları soyularak istenilen kalınlıkta ve şekillerde dilimlenir. Dilimlenen kabaklar su dolu tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Bal kabakları haşlama yerine tercihe göre fırında da pişirilebilir. Fırında pişirilen bal kabakları daha sonraki aşamalarda ezilemeyeceği için iyi şekilde dilimlenip fırınlanmasında fayda vardır. Diğer bir taraftan çukur bir kâsede yumurta beyazları mikserin yüksek hızında köpük gibi olana kadar çırpılır. Yumurta beyazları çırpıldıktan sonra içerisine doğal tatlandırıcı ilave edilir. Tüm malzemeler iyice çırpıldıktan sonra üzerine yağsız süt ve peynir suyu eklenir. Çırpma işlemine birkaç dakika daha devam ettikten sonra hazırlanan harç dinlenmesi için bir müddet buzdolabına kaldırılır. Yumuşayan kabaklar püre kıvamına gelene kadar çatal yardımıyla ezilir. Püre yapılan kabaklar tatlının kullanılacağı borcamın tabanına dökülür. El yardımıyla bastırılarak üzeri düzeltilir. Üzerine hazırlanan harçtan dökülür. Hazırlanan diyet kabak tatlısı buzdolabına konularak soğuması için en az 10-12 saat beklenir. Soğuduktan sonra buzdolabından çıkarılan diyet kabak tatlısı istenilen şekillerde dilimlenerek servis tabağına alınır. Üzerine dövülmüş ceviz içi serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }