{ "title": "Bisküvili Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/biskuvili-kabak-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 20:51:22", "author": "hülya ellikçi", "article": [ { "article": "
Bisküvili Kabak Tatlısı evde en rahat hazırlayabileceğiniz tatlılar arasında yer almakla beraber tadıyla çok sevebileceğiniz bir tatlı olması bakımından da mutlaka denemeniz gereken tatlı türleri arasında yer alıyor. Hem ailenize hazırlamak isteyebileceğiniz hem de misafirlerinize sunmak isteyebileceğiniz tatlılar arasında yer alıyor.

Bisküvili Kabak Tatlısı Malzemeleri
Bisküvili Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kabak tatlısı çeşitlerinden hangisini yapmayı düşünürseniz düşünün kabaklarınızı soyup temizleme işini bir gece öncesinden yapmanız gerekir. Böylelikle çok daha rahat bir şekilde tatlınızı hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır. Kabakları soyup yıkadıktan sonra bir tencereye iki parmak kalınlığında dilimler halinde kesiyoruz ve üzerine toz şekerimizi serpiştirerek tencerenin kapağını kapatıyoruz ve sabaha kadar tenceremizi bekletiyoruz. Aynı şekilde krem şantimizi de sütle çırparak buzdolabına alıp bekletiyoruz.

Sabah olduğu zaman kabaklarımızın olduğu tencereyi kısık ateşte kabaklarımız yumuşasın diye pişirmeye alıyoruz. Bu sırada dikkat edilmesi gereken bir husus da kabakları pişmeye alırken üzerine ekstra su eklemiyoruz. Çünkü kabaklar zaten sulanacağından su eklemeye gerek yok. Su biraz çekilecektir, ancak tamamen çekmemesine de dikkat etmeniz gerekiyor. Dibinde biraz su kalıncaya kadar pişirip ocaktan alıyoruz.

Daha sonra da içerisine küçük parçalar halinde ufaladığımız bisküvilerimizi ve fındık parçalarını ekliyoruz. Daha sonra hafif bir şekilde ıslatmış olduğumuz borcamın üstüne yayıyoruz. Biraz soğuması için bekleyerek kabakların üzerine hazırlamış olduğumuz krem şantiyi sürüyoruz. En üste de yine biraz fındık parçası serpiştiriyoruz. Son olarak biraz soğusun diye Bisküvili Kabak Tatlısı bulunan borcamı buzdolabında bekletip kare dilimler halinde kesip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }