{ "title": "Bal Kabağı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/bal-kabagi.jpg", "date": "19.01.2024 21:30:12", "author": "Nail", "article": [ { "article": "
Bal kabağı oldukça faydalı ve oldukça da lezzetli bir sebze türüdür. Bal kabağının verimli olabilmesi ve lezzetinin yerinde olması için sulak bölgelere ekiliyor olması bilinmektedir. Genellikle bahçe kenarlarına ekilen bal kabağı sulamasının aksatılmaması halinde rekor kıracak kadar büyüklüklere ulaştığı görülmüştür. Çekirdekten yetişmekte olan bal kabağının en küçüğü 2 kg dır ve en büyüğünün ise 766 kg olduğu kayıtlara geçmiştir. Bal kabağının toprağını ve sulama sistemini belirleyip bilinçli yetiştirilmesi sağlanır ise oldukça dikkat çekici boyutlara ulaşabildikleri tespit edilmiştir. Bal kabağı kış ayları geldiğinde pazarlardaki yerini almaktadır. Manavlarda ve süper marketlerde de satılan bal kabağı kış aylarının misafiri gibidir.

Bal kabağının en bilinen tüketim şekli tatlısıdır. Fırında ya da tencerede pişirilebilen bal kabağı tatlısı oldukça hafif ve oldukça da lezzetli bir tatlı olmaktadır. Bal kabağının yeni yeni keşfedilen bir diğer tüketim türü ise çorbasıdır. Özellikle kış aylarında tüketilen bal kabağının böreklerde de kullanılıyor olması bilinmektedir. Çok eskilerden çocukluğumuzdan hatırladığımız bir pişirme sistemi ise zeytinyağlı ve pirinçli bal kabağı yemeğidir. Hafif tatlı olan bu yemekte her ne kadar eskilerde kalsa da oldukça lezzetlidir ve önerilebilir. Bal kabağının hangi yemeğini veya tatlısını yaparsanız yapın sizlere ve de çocuklarınıza çok faydalı olduğunu unutmayın.

Bal kabağının faydalarını sizler için paylaşalım. Balkabağı kanserden korunmak için oldukça başarılı bir sebzedir. Kanser hastalığı ile mücadele edenlere önerilebilmektedir. Özellikle de bağırsakları çalıştırdığı için bağırsak kanseri hastalarına önerilir. Zayıflama programı hazırlayanlarda diyet listelerinin en başına koyabilirler. İçerisinde bulunan bazı özellikleri sayesinde vücutta oluşan şişkinlikleri giderir ve bağırsak sistemine çok iyi gelir. Basur tedavisinde de oldukça faydalı bir sebzedir. Bağırsak sisteminde oluşan bazı mikropları temizleyici özelliğe sahip olan bal kabağı idrar kesesi ve prostat iltihaplanmasının da önüne geçebilmektedir. Kabızlık problemi yaşayanlar içinde ısrarla önerebileceğimiz bir sebzedir.

Bal kabağının içerisinde mevcut olan beta karoten sayesinde de kalp rahatsızlıklarının önüne geçebildiği belirtilmiştir. Aynı zamanda bulunmaz bir nimet olan bal kabağı insan vücudunda bulunan kasların fonksiyonlarını da geliştirip güçlendirmektedir. Bazı beyin hastalıklarından korunabilmenin yolu olarak yine bal kabağı önerilmektedir.

Balkabağının cilde iyi geldiği söylenmektedir ve bunun yanı sıra yaşlanmayı da geciktirdiği belirtilmektedir. Bal kabağının böbrekte oluşma ihtimali olan taş ve kum gibi sıkıntılarında önüne geçebildiği söylenmektedir. Bal kabağının bilinen faydaları arasında göze iyi geldiği de belirtilmiştir. Bal kabağının kendisi kadar çekirdekleri de şifa kaynağıdır. Bağırsak kurtlarını dökmede oldukça başarılı olan çekirdeklerini tüketmenin daha birçok bilinen faydası bulunmaktadır. Bal kabağının içerisinde bulunan çinko sayesinde kemiklerde faydalanmaktadır ve aynı zamanda potasyum bakımından da oldukça zengin olan bal kabağı tansiyon hastaları için de önerilmektedir.

Bal kabağının içerisinde bulunan yararlı maddeler.
Oldukça şifalı ve bir oka darda lezzetli olan bal kabağı uzun yıllardır insanlar ile beraberdir. Çekirdekten yetişip sofraları süsleyen bal kabağı hakkında bir de uyarı yapmakta oldukça yarar vardır. Genellikle kabuklarını soyma zahmetinden kaçıp kabukları soyulmuş kabakları tercih ederiz fakat şunu bilmeliyiz ki kabukları soyulmuş olan bal kabağı dışarıdan gelebilecek çok sayıda olumsuzluklara maruz kalabilmektedir. Pişirilmeden yıkanıyor olsa bile üzerinde bulunan mikroplardan tamamen arındığı söylenemez. Bal kabağı bizler için bir şifa kaynağı evet yalnız biz onu kabukları soyulmuş vaziyette aldığımız takdirde şifa olmaktan çıkma ihtimalini de göz önünde bulunduralım. Evet, bal kabağının kabukları oldukça zor soyuluyor ve de çok fazla zaman alıyor. Ancak bizler bu nimetten yararlanmak istiyorsak gereğini yapmak hiç de zor olmasa gerek. Ördeğin ambalajı açılmış bir gıdayı alıp evimize yemek üzere getiriyormuşuz. Tabi ki hayır, bal kabağına da aynı şeyleri söyleyebiliriz. En iyi yöntem ambalajı açılmamış yani kabukları soyulmamış olan kabağı alıp tüketmek. Bal kabağının kabuklarını soyma işlemi en fala 30 dakikanızı alacaktır ama sizlere getirisi oldukça fazla olacaktır.

Bunca vitamini ve faydalı etkenleri içerisinde bulunduran bu sebzeyi kış aylarında tüketmeniz halinde sağlıklı yaşama bir adım atmış olacaksınız.
" } ] }