{ "title": "Bal Kabağı Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/bal-kabagi-tatlisi(1).gif", "date": "21.01.2024 13:51:10", "author": "hülya ellikçi", "article": [ { "article": "
Bal Kabağı Tatlısı evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve hem misafirlerinize hem de ailenize büyük bir zevkle sunabileceğiniz tatlılar arasında yer alıyor. Bu bakımdan da hemen her bayanın elinin altında bulunması gereken tarifler arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Hazırlaması da biraz zahmetli olsa bile yediğiniz zaman ağzınızda bıraktığı tat bu zahmete değdiğini gösterecektir.

Bal Kabağı Tatlısı Malzemeleri
Bal Kabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak bal kabağını çekirdeklerinden temizleyerek kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra dilimler halinde bulunan kabağı iki parmak kalınlığında küçük dilimlere ayırıyoruz. Daha sonra kabaklarımızı birkaç kere sudan geçirerek süzüyoruz ve yayvan büyük bir tencere içine kabaklarımızı tek kat olacak şekilde sıralıyoruz. Daha sonra kabakların üzerini öretecek kadar toz şekeri gezdirerek tatlıya serpiştiriyoruz. Şekerli olmasını istiyorsanız 3 su bardağı şekeri kullanabileceğiniz gibi 2,5 su bardağı da kullanabilirsiniz. Hatta fazla şekerli sevmiyorsanız 2 su bardağı da kullanabilirsiniz.

Daha sonra tencereye 2-3 damla limon sıkıp tencerenin kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte kabakları pişirmeye bırakıyoruz. Pişirme işlemine tencerenin dibinde servis yaparken kullanacağımız kadar şerbet kalana dek devam ediyoruz. Daha sonra da bal kabağı tatlısı soğuyana dek bekliyoruz ve servis tabağına alırken üzerine de iri dövülmüş ceviz serpiştirerek süsleyip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }