{ "title": "Adapazarı Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabaktatlisi.gen.tr/images/adapazari-kabak-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 12:07:23", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Adapazarı kabak tatlısı, lezzeti ile muhteşem bir lezzet şöleni yaşatan, yapımı ile oldukça kolay ve pratik olan bir tatlı çeşididir. Adapazarına ait meşhur bal kabağı ile yapılan ve o yöreye ait olan bu tatlı herkes tarafından severek yenilen bir tatlı olma özelliğine sahiptir. Evde herkesin kolaylıkla yapacağı bu tatlı oldukça hafif bir kıvama sahip olduğu için herkes gönül rahatlığı ile yiyebilir. İsteğe göre yanına kaymak koyarak servis edilmesi ile daha farklı ve daha lezzetli bir tatlı elde edilebilir. İşte son derece güzel bir tada sahip olan Adapazarı kabak tatlısının yapılışını beraber inceleyelim;

Adapazarı kabak tatlısı için gerekli malzemeler
Adapazarı kabak tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle bal kabaklarını soyarak küp-küp dilimleyin ve bir tencerenin içine koyun. Üzerine toz şekerleri ekleyerek üzeri kapalı bir şekilde yaklaşık olarak bir gün boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakın. Ertesi gün şeker sulanmış olacak ve hemen kısık ateş üzerinde bal kabaklarını kaynamaya bırakın. İyice kaynadıktan sonra bal kabakları yumuşayana başlayınca bir tabağın içine koyarak soğumaya bırakın. Daha sonra dövülmüş ceviz içi ve Hindistan cevizi ile istediğiniz gibi süsleyerek servise hazır bir hale getirin. İsteğinize göre bir miktar kaymağı servis tabağının yanına koyarak tatlınızı daha güzel ve lezzetli bir hale getirebilirsiniz. İşte lezzeti ile size muhteşem bir tat veren, yapımı ile sizi yormayan Adapazarı yöresine ait olan bal kabağı ile yapılan Adapazarı kabak tatlısının yapılışı bu kadardır. Sizde hemen deneyerek sofranızı daha güzel ve damaklara hitap eden bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }