kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Hatay Usulü Kabak Tatlısı

Hatay Usulü Kabak Tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısının tarifi diğer kabak tatlısı yapımına göre çok daha farklıdır. Bu tatlıyı yapmak için sönmemiş kireç içine yatırılan hazırlanan ve oldukça ustalık gerektiren bir tatlı türüdür. Bu sebepten dolayı birçok kişi Hatay usulü yapılan kabak tatlısını bilmez yada yapamaz. Bu tatlıyı yiyen kişilerin damaklarından bu tat hiç gitmez. Tekrardan yemek ister. Sönmüş kireç içinde bekletilerek yapılabilen bu kabak tatlısının rengi aynı cam gibi saydam dış tarafı ise kıtır, kıtır içi ise aynen lokum gibi yumuşacık ve lezzetli olur. Şimdi Hatay usulü kabak tatlısının yapımına geçelim.

Hatay Usulü Kabak Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • Dört litre kadar su
  • 300 gram sönmemiş kireç
  • Soyulmamış şekilde iki buçuk kilo kadar kabak
Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • Yedi su bardağı kadar su
  • Bir tatlı kaşığı kadar limon suyu
  • Altı su bardağı toz şeker
Hatay Usulü Kabak Tatlısı Yapılışı

Öncelikle sönmemiş haldeki kireci bir gün önceki akşamdan su ile birlikte derin bir kabın içine koyarak bir gece kadar bekletin. Kireci bu şekilde bir geceden daha az bekleten kişiler de elbetteki var ama tam bir gece bekletirseniz suyu çok daha berrak olur. Bu sayede de kabak daha lezzetli bir tat alır. Tam bir gece beklettin sonra suyun üstünde kirecin kaymağı birikir. Biriken bu kireç kaymağı ile duru suyunu kepçe kullanarak alın ve başka bir kap içine aktarın. Ancak aktarır iken oldukça yavaş hareketler ile yapmanız gerekir ki su bulanmasın. Daha sonra kabı yerinden hiç oynatmayın daha kolay alabilmek için eğer kabı eğerseniz yine su bulanacaktır.
Hatay Usulü Kabak Tatlısı

Çıkan duru su ile kireç kaymağını başka bir kap içine aldıktan sonra kabakları aynı karpuz dilimi gibi dilimleyin ve kabuk kısımlarını dikkatli bir şekilde soyun. Çok fazla inceltmeyin ve karpuz dilimi şeklinde soyun. Soymuş olduğunuz kabakları daha önceden hazırlamış olduğunuz kireçli su içine gömerek tam on sekiz saat bekletin. Ancak kabaklar suya gömülmezse üstüne bir ağırlıkta koyabilirsiniz. Burada önemli olan nokta her yerininde hazırlamış olduğunuz bu su içine batmış olmasıdır. 

Yaklaşık 18 saat kadar bekledikten sonra tam kıvamında oluyor. Ancak bazı tatlıcılar tam iki gün kadar bekletiyorlar iki gün bekletir iseniz yüzey kısmı daha sert olacaktır. Kabak tam 18 saat kireçli su içinde kaldıktan sonra sudan alın ve en az 5-6 kez bol su ile iyice yıkayın. Daha sonra bir tencere içine su koyarak kabakları su içine bastırın ve su içerisinde tam bir saat kadar beklettikten sonrada sudan kabakları sudan alın. Son kez daha yıkadıktan sonra tatlıyı yapmaya başlayabilirsiniz. Bir tencere içerisine su ile şekeri koyarak kaynatın. Şerbet kaynama aşamasına geldiğinde iki, üç dakika kadar daha kaynatmaya devam edin. Süresi dolunca ocaktan alın. Biraz ılınması için serin bir ortamda şerbeti bekletin. Şerbet ılındığında kabakların şerbetin içerisine atılması gerekir. kabağın dışının çıtır, çıtır olması için bu işlem çok önemlidir. Ilımış olan şerbet içine kabakları koyarak ocağın altını tekrardan açın. Şerbet yeniden kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve kısık ateş üstünde kaynamaya bırakın. Yaklaşık iki yada iki buçuk saat arası pişmesi yeterlidir. Enfes Kabak tatlısı servise hazır.

Afiyet Olsun

Yayınlanma Tarihi : 22.8.2016 10:44:01

Hatay Usulü Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hatay Usulü Kabak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Fırında Tahinli Kabak Tatlısı

Fırında tahinli kabak tatlısı, Özellikle hafif tatlı severlerin lezzetli bir tatlı ye isteklerini çok güzel lezzetler ile telafi etmelerine yardımcı bir tatlı çeşididir. Bal kabağından yapılan ve tahinle tatlandırılan bu tatlı far...

Kabak Tatlısı Pastası

Kabak tatlısı pastası nefis bir lezzete sahip olan, pratik ve şık bir pasta olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabilecek olmanız sayesinde çocuklarınıza leziz bir pasta hazırlama olanağına sahip olabilirs...

Karamelli Kabak Tatlısı

Karamelli Kabak Tatlısı, ülkemizde özellikle Antalya, Aydın, Bartın, Bursa, İstanbul gibi illerimizde çok daha fazla yapılan bir tatlı çeşididir. Kabak tatlısı özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer almaktadır....

Antalya Kabak Tatlısı

Antalya Kabak Tatlısı; Geleneksel Türk tatlıları arasında bulunan kabak tatlısı hem lezzetli hemde hafif olması sebebiyle tercih edilen, ana malzemesi kabak olması sebebiyle sağlıklı olan bir tatlıdır. Kabak tatlısı tatlı denince...

Diyet Kabak Tatlısı

Diyet Kabak Tatlısı, Kabak tatlısı bal kabağı kullanılarak yapılan oldukça lezzetli fakat bir o kadarda yüksek kalorili bir tatlı türüdür. Bal kabağının en bilinen tüketim şekli tabiki de tatlısıdır. Bal kabağı tek başına kalorili...

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı bayanların en çok tercih ettikleri tatlı türleri arasında yer almakla birlikte yapımı oldukça zor olduğundan dolayı sıklıkla yapılan tatlılar arasında yer almıyor. Ancak lezzeti ile hem ailelerine...

Kabak Tatlısı Oktay Usta

Kabak Tatlısı Oktay Usta en kolay ve güzel bir şekilde kabak tatlısı yapmanıza olanak sağlayan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Gönül rahatlığı ile deneyebileceğiniz bu tarif sayesinde hem ailenize hem de misafirlerinize rahat...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve hem misafirlerinize hem de ailenize büyük bir zevkle sunabileceğiniz tatlılar arasında yer alıyor. Bu bakımdan da hemen her bayanın elinin altında bulunması gereken tarifl...

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı

Tahinli cevizli kabak tatlısı, enfes lezzeti ile ağızlarda muhteşem bir tat bırakan, oldukça hafif ve sağlıklı olan bir tatlı çeşididir. Bal kabağının enfes lezzetinin tahin ile buluşması ile ortaya çıkan bu enfes lezzet yemeye do...

Fırında Bal Kabağı Tatlısı

Fırında bal kabağı tatlısı hazırlamak kabağı soymanın dışında oldukça basit bir tatlı tarifidir. İşin en zor kısmı ise kabağı soyma kısmıdır. Bu nedenle ben hep soyulmuş kabak almayı tercih ediyorum. Çünkü soyulmuş kabak ile tatlı...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018