kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Fırında Kabak Tatlısı

Fırında kabak tatlısı, kış aylarının en vaaz geçilmez tatlılarından bir tanesidir ve oldukça da hafif bir tatlı çeşididir. Besin değeri oldukça fazla olan kabağın insan vücudunda çok sayıda organa da faydaları bulunmaktadır. Yapılışı kolay olan bu tatlının lezzeti de oldukça fazladır. Yemeklerin arkasından yenebilecek tatlıların sıralamasında kabak tatlısı liste başlarında yer almaktadır. Çocuklar içinde oldukça faydalı olan bu tatlıyı çocuklarınızın tatlı seçenekleri arasına koyabilir kabaktan gelen şifa ile çocuklarınızı faydalandıra bilirsiniz. Kabak tatlısında olmazsa olmaz olan cevizin de faydaları azımsanamayacak kadar çok tur. Beyne iyi gelen ceviz ayrıca vücuda enerjide vermektedir. Bu iki şifa kaynağı bir araya geldiğinde ise soğuk geçen kış aylarına en yakışan tatlı ortaya çıkmaktadır.

Fırında Kabak Tatlısı
 Fırında Kabak Tatlısı İçin Malzemeler:
  •          3 Kilo kabak
  •          3 Su bardağı şeker
  •          1 Su bardağı ceviz içi
  •          Yarım çay bardağı su

Kabak tatlımızın yapılışına kabakları soymakla başlıyoruz. Bütün bir bal kabağını önce ikiye sonra dörde sonrasında ise sekiz dilime ayırıyoruz. Dilimlere ayrılmış olan kabakların soyulması daha kolay olacaktır. Kabakları dikkatli bir şekilde dış kabuklarından ayırdıktan sonra çekirdeklerini bir yemek kaşığı yardımı ile temizleyelim. Kabakları küpler halinde doğrayıp bir tencere içerisine alalım. Tencerede koyulan kabakların üzerlerine şekeri ve suyu ekleyip yaklaşık 2 veya 3 saat dinlenmelerini sağlayalım. Şeker ile kabak birbirlerine iyice alışmış ve şeker erimeye yüz tutmuş olacaktır. Dinlenmiş olan kabakları yapışmaz özelliği olan bir fırın kabına alalım. Yapışmaz özelliği olan fırın kabınız yoksa tepsinizin altına yağlı kağıtta koyabilirsiniz. Maksat burada şekerli olan kavakların tepsiye yapışıp yanık oluşturmamasını sağlamaktır. Fırın kabına alınan kabakları 250 derecede ısıtılmış fırına koyup fırının derecesini 20 dereceye düşürüyoruz. Bu sayede kabaklar haşlama olmadan ağır ısıda pişecekler ve daha bir lezzetli olacaklar. Tatlınızın pişmesine en yakın olduğu bir aşamada üzerine ceviz içini serpin ve fırına yeniden koyun. Böylece cevizlerde hafif kavrulacaktır ve lezzetleri daha fazla olacaktır. Pişen tatlınızı fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan kabak tatlınız artık sunuma hazır demektir. Yapanların ellerine sağlık afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 07.01.2014 05:41:52

Fırında Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Kabak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hatay Kabak Tatlısı

Hatay kabak tatlısı, yapılışı normal kabak tatlısından biraz farklıdır. Bu tatlı sönmemiş kirece yatırılarak yapılan ve son derece ustalık isteyen bir tatlı çeşididir. Bu nedenle çok insan Hatay tatlısını bilmez veya yapmaz. Bu ta...

Esmer Şekerli Kabak Tatlısı

Esmer şekerli kabak tatlısı tarifinde neden esmer şeker kullanılır? Bilindiği gibi toz şeker olarak kullanılan şekerler iki türdür. Birincisi beyaz bildiğimiz şeker, ikincisi ise çok az görülen ve hatta çoğu insanın bilmediği esme...

Bal Kabağı

Bal kabağı oldukça faydalı ve oldukça da lezzetli bir sebze türüdür. Bal kabağının verimli olabilmesi ve lezzetinin yerinde olması için sulak bölgelere ekiliyor olması bilinmektedir. Genellikle bahçe kenarlarına ekilen bal kaba...

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı bayanların en çok tercih ettikleri tatlı türleri arasında yer almakla birlikte yapımı oldukça zor olduğundan dolayı sıklıkla yapılan tatlılar arasında yer almıyor. Ancak lezzeti ile hem ailelerine...

Kireç Kaymaklı Kabak Tatlısı

Kireç kaymaklı kabak tatlısı yapmak hiçte kolay bir iç değildir. Hem uzun süren meşakkatli bir iş hem de kıvamını tutturmak oldukça zordur. Dışı çıtır çıtır içi ise lokum gibi nefis kabak tatlısını yapmak beceri ve maharet iste...

Düdüklüde Kabak Tatlısı

Düdüklüde kabak tatlısı evde yapabileceğiniz en basit tatlılar arasında yer alıyor. Basit olmakla beraber oldukça lezzetli olması da bu tatlıyı hazırlamayı düşünenler için büyük bir avantaj olarak karşımıza çıkabiliyor. Düdüklü te...

Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli Kabak Tatlısı İçin Malzemeler1.5 kilo kabak ( soyulmuş )3.5 su bardağı toz şeker1 su bardağı ceviz1 çay bardağı tahinTahinli Kabak Tatlısı Yapımı1.5 kilo kabağı 3 parmak kalındığında dilimleyip geniş bir tencereye koyalım....

Pekmezli Kabak Tatlısı

Pekmezli kabak tatlısı, özellikle kış gecelerinin en yararlı en yapımı kolay tatlısıdır ve oldukçada lezzetlidir. Vücuda sayısız faydaları olan kabağının tatlısı da oldukça yararlıdır ve özellikle çocuklar için çok sağlıklı bir...

Fırında Kabak Tatlısı

Fırında kabak tatlısı, kış aylarının en vaaz geçilmez tatlılarından bir tanesidir ve oldukça da hafif bir tatlı çeşididir. Besin değeri oldukça fazla olan kabağın insan vücudunda çok sayıda organa da faydaları bulunmaktadır. Ya...

Sütlü Kabak Tatlısı

Sütlü Kabak Tatlısı İçin Malzemeler1.5 kg temizlenmiş kabak2.5 su bardağı toz şeker1 bardak süt1 yemek kaşığı un4 yemek kaşığı sıvı yağSütlü Kabak Tatlısı YapımıSütlü kabak tatlısı yapmaya karar vermeden bir gün önce 1.5 kg kabağı...







Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mart - 2015