kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | En Çok Tartışılan Konular | En Çok Okunan Yorumlar











Fırında Kabak Tatlısı

Fırında kabak tatlısı, kış aylarının en vaaz geçilmez tatlılarından bir tanesidir ve oldukça da hafif bir tatlı çeşididir. Besin değeri oldukça fazla olan kabağın insan vücudunda çok sayıda organa da faydaları bulunmaktadır. Yapılışı kolay olan bu tatlının lezzeti de oldukça fazladır. Yemeklerin arkasından yenebilecek tatlıların sıralamasında kabak tatlısı liste başlarında yer almaktadır. Çocuklar içinde oldukça faydalı olan bu tatlıyı çocuklarınızın tatlı seçenekleri arasına koyabilir kabaktan gelen şifa ile çocuklarınızı faydalandıra bilirsiniz. Kabak tatlısında olmazsa olmaz olan cevizin de faydaları azımsanamayacak kadar çok tur. Beyne iyi gelen ceviz ayrıca vücuda enerjide vermektedir. Bu iki şifa kaynağı bir araya geldiğinde ise soğuk geçen kış aylarına en yakışan tatlı ortaya çıkmaktadır.

Fırında Kabak Tatlısı
 Fırında Kabak Tatlısı İçin Malzemeler:
  •          3 Kilo kabak
  •          3 Su bardağı şeker
  •          1 Su bardağı ceviz içi
  •          Yarım çay bardağı su

Kabak tatlımızın yapılışına kabakları soymakla başlıyoruz. Bütün bir bal kabağını önce ikiye sonra dörde sonrasında ise sekiz dilime ayırıyoruz. Dilimlere ayrılmış olan kabakların soyulması daha kolay olacaktır. Kabakları dikkatli bir şekilde dış kabuklarından ayırdıktan sonra çekirdeklerini bir yemek kaşığı yardımı ile temizleyelim. Kabakları küpler halinde doğrayıp bir tencere içerisine alalım. Tencerede koyulan kabakların üzerlerine şekeri ve suyu ekleyip yaklaşık 2 veya 3 saat dinlenmelerini sağlayalım. Şeker ile kabak birbirlerine iyice alışmış ve şeker erimeye yüz tutmuş olacaktır. Dinlenmiş olan kabakları yapışmaz özelliği olan bir fırın kabına alalım. Yapışmaz özelliği olan fırın kabınız yoksa tepsinizin altına yağlı kağıtta koyabilirsiniz. Maksat burada şekerli olan kavakların tepsiye yapışıp yanık oluşturmamasını sağlamaktır. Fırın kabına alınan kabakları 250 derecede ısıtılmış fırına koyup fırının derecesini 20 dereceye düşürüyoruz. Bu sayede kabaklar haşlama olmadan ağır ısıda pişecekler ve daha bir lezzetli olacaklar. Tatlınızın pişmesine en yakın olduğu bir aşamada üzerine ceviz içini serpin ve fırına yeniden koyun. Böylece cevizlerde hafif kavrulacaktır ve lezzetleri daha fazla olacaktır. Pişen tatlınızı fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan kabak tatlınız artık sunuma hazır demektir. Yapanların ellerine sağlık afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 07.01.2014 05:41:52

Yorumları ve Tartışma Forumları
İsminiz :
Yorumunuz :
Yorumunuza gelen cevapları takip etmek istiyorsanız, E - Posta adresinizi girmelisiniz. ( E - Posta Adresiniz Site de Yayınlanmaz)
Güvenlik : Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Kabak Tatlısı"



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Esmer Şekerli Kabak Tatlısı

Malzemeleri 400 gram balkabağı 200 gram esmer şeker Karamelize etmek için : 50 gram esmer şeker 1 adet limonun suyu Hazırlanışı İri doğranmış kabakları, 50 gram esmer şekeri ve limon suyunu tencereye alıp karamelize...

Bal Kabağı

Bal kabağı oldukça faydalı ve oldukça da lezzetli bir sebze türüdür. Bal kabağının verimli olabilmesi ve lezzetinin yerinde olması için sulak bölgelere ekiliyor olması bilinmektedir. Genellikle bahçe kenarlarına ekilen bal kaba...

Pötibörlü Kestaneli Kabak Tatlısı

Malzemeler : 400 gr bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 150 gr bitter çikolata 1 paket Ülker Pötibör Çoko Bisküvi 100 gr haşlanmış kestane veya hazır kestane püresi 50 gr ceviz içi Süslemek için: 4 adet kestane şeke...

Pekmezli Kabak Tatlısı

Pekmezli kabak tatlısı, özellikle kış gecelerinin en yararlı en yapımı kolay tatlısıdır ve oldukçada lezzetlidir. Vücuda sayısız faydaları olan kabağının tatlısı da oldukça yararlıdır ve özellikle çocuklar için çok sağlıklı bir...

Kireç Kaymaklı Kabak Tatlısı

Malzemeler 750 gr. dilimlenmiş ve soyulmuş kabak 500 gr. toz şeker 125 gr. kaymak 100 gr. fındık 100 gr. kireç kaymağı Hazırlanışı Dilimlenmiş kabakları akşamdan kireç kaymağına yatırın ve oda sıcaklığında bırakın. F...

Düdüklüde Kabak Tatlısı

Malzemeler 2 kg. bal kabağı 2 su bardağı toz şeker Üzeri için; Ceviz Hindistancevizi Malzemeler Kabağın kabukları derin soyulur, servis yapılabilecek büyüklükte dilimlenir. Düdüklü tencerenenin tabanına dizilir. Üzer...

Fırında Kabak Tatlısı

Fırında kabak tatlısı, kış aylarının en vaaz geçilmez tatlılarından bir tanesidir ve oldukça da hafif bir tatlı çeşididir. Besin değeri oldukça fazla olan kabağın insan vücudunda çok sayıda organa da faydaları bulunmaktadır. Ya...

Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli Kabak Tatlısı İçin Malzemeler1.5 kilo kabak ( soyulmuş )3.5 su bardağı toz şeker1 su bardağı ceviz1 çay bardağı tahinTahinli Kabak Tatlısı Yapımı1.5 kilo kabağı 3 parmak kalındığında dilimleyip geniş bir tencereye koyalım....

Sütlü Kabak Tatlısı

Sütlü Kabak Tatlısı İçin Malzemeler1.5 kg temizlenmiş kabak2.5 su bardağı toz şeker1 bardak süt1 yemek kaşığı un4 yemek kaşığı sıvı yağSütlü Kabak Tatlısı YapımıSütlü kabak tatlısı yapmaya karar vermeden bir gün önce 1.5 kg kabağı...







Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2014