kabaktatlisi.gen.tr
Kabak Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Fırında Kabak Tatlısı

Fırında kabak tatlısı, kış aylarının en vaaz geçilmez tatlılarından bir tanesidir ve oldukça da hafif bir tatlı çeşididir. Besin değeri oldukça fazla olan kabağın insan vücudunda çok sayıda organa da faydaları bulunmaktadır. Yapılışı kolay olan bu tatlının lezzeti de oldukça fazladır. Yemeklerin arkasından yenebilecek tatlıların sıralamasında kabak tatlısı liste başlarında yer almaktadır. Çocuklar içinde oldukça faydalı olan bu tatlıyı çocuklarınızın tatlı seçenekleri arasına koyabilir kabaktan gelen şifa ile çocuklarınızı faydalandıra bilirsiniz. Kabak tatlısında olmazsa olmaz olan cevizin de faydaları azımsanamayacak kadar çok tur. Beyne iyi gelen ceviz ayrıca vücuda enerjide vermektedir. Bu iki şifa kaynağı bir araya geldiğinde ise soğuk geçen kış aylarına en yakışan tatlı ortaya çıkmaktadır.

 Fırında Kabak Tatlısı İçin Malzemeler:
  •          3 Kilo kabak
  •          3 Su bardağı şeker
  •          1 Su bardağı ceviz içi
  •          Yarım çay bardağı su

Kabak tatlımızın yapılışına kabakları soymakla başlıyoruz. Bütün bir bal kabağını önce ikiye sonra dörde sonrasında ise sekiz dilime ayırıyoruz. Dilimlere ayrılmış olan kabakların soyulması daha kolay olacaktır.

Fırında Kabak Tatlısı

Kabakları dikkatli bir şekilde dış kabuklarından ayırdıktan sonra çekirdeklerini bir yemek kaşığı yardımı ile temizleyelim. Kabakları küpler halinde doğrayıp bir tencere içerisine alalım. Tencerede koyulan kabakların üzerlerine şekeri ve suyu ekleyip yaklaşık 2 veya 3 saat dinlenmelerini sağlayalım. Şeker ile kabak birbirlerine iyice alışmış ve şeker erimeye yüz tutmuş olacaktır. Dinlenmiş olan kabakları yapışmaz özelliği olan bir fırın kabına alalım. Yapışmaz özelliği olan fırın kabınız yoksa tepsinizin altına yağlı kağıtta koyabilirsiniz. Maksat burada şekerli olan kavakların tepsiye yapışıp yanık oluşturmamasını sağlamaktır. Fırın kabına alınan kabakları 250 derecede ısıtılmış fırına koyup fırının derecesini 20 dereceye düşürüyoruz. Bu sayede kabaklar haşlama olmadan ağır ısıda pişecekler ve daha bir lezzetli olacaklar. Tatlınızın pişmesine en yakın olduğu bir aşamada üzerine ceviz içini serpin ve fırına yeniden koyun. Böylece cevizlerde hafif kavrulacaktır ve lezzetleri daha fazla olacaktır. Pişen tatlınızı fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan kabak tatlınız artık sunuma hazır demektir. Yapanların ellerine sağlık afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 07.01.2014 05:41:52

Fırında Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Kabak Tatlısı"

murat aydin

Tepsinin buyuklugune ve kabak mitarina gore bir miktar su konulamazmi?

2015-04-10

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kabak Böreği Tatlısı

Kabak Böreği Tatlısı, tatlı kabak olarak bilinen bal kabağından yapılan bir börektir. Genelde herkes tarafından bilinmez. Her mutfakta sıklıkla yapılan bir börek değildir. Tatlının tuzlu ile birleşerek börek olması herkesin dam...

Kireç Suyunda Kabak Tatlısı

Kireç Suyunda Kabak Tatlısı, Kireç suyunda kabak tatlısı Antakya' nın yöresel bir tatlısıdır. Bal kabağının kireçli su da beklemesini hayal etmiştim. Ancak yapılan işlemlerin zahmetini hayretler içinde izleyince tadına bakmak için...

Yufkalı Kabak Tatlısı

Yufkalı Kabak Tatlısı, kabak tatlısı  sade olabileceği gibi, fırında, muhallebili, yufkalı olarak hazırlanabilmektedir. Kışın çıkan kabak tüketildiği zaman sağlık açısından çok faydalıdır. Özellikle çocukların tüketmesi gereken bi...

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı

Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı, Kirece yatırılmış kabak tatlısı Akdeniz bölgesine, özellikle de Hatay Antakya yöresine ait, oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Normal kabak tatlısından farkı dışının çıtır çıtır oluşudur. Bizl...

Kabak Tatlısı Tahinli

Kabak Tatlısı Tahinli, Şüphesiz herkesin beğeni ile yediği, hayatında vazgeçilemez olan tatlılardan biri bal kabak tatlısıdır. Yazın gelişi ile hafif tatlı arzulayanların da en başta tercih ettikleri tatlı Kabak Tatlısı Tahinlidir...

Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte kabak tatlısı, kireçte kabak tatlısı Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Kireçte kabak tatlısının özelliği adından da belli olduğu gibi kireçle yapılmasıdır. Kireç kabağın dışını kıtır kıtır yapar ve kabağa ayrı bir lezzet...

Antalya Kabak Tatlısı

Antalya Kabak Tatlısı; Geleneksel Türk tatlıları arasında bulunan kabak tatlısı hem lezzetli hemde hafif olması sebebiyle tercih edilen, ana malzemesi kabak olması sebebiyle sağlıklı olan bir tatlıdır. Kabak tatlısı tatlı denince...

Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı

Fırında pekmezli kabak tatlısı. Kabak tatlısı kış günlerinin yapımı en kolay ve en faydalı tatlısıdır ve oldukça da lezzetlidir. Kabakta bulunan beta karoten vücudun direncini artıran ve hücrelerin yenilenmesini sağlayan çok öneml...

Hatay Usulü Kabak Tatlısı

Hatay Usulü Kabak Tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısının tarifi diğer kabak tatlısı yapımına göre çok daha farklıdır. Bu tatlıyı yapmak için sönmemiş kireç içine yatırılan hazırlanan ve oldukça ustalık gerektiren bir tatlı türüdür....

Fırında Tahinli Kabak Tatlısı

Fırında tahinli kabak tatlısı, Özellikle hafif tatlı severlerin lezzetli bir tatlı ye isteklerini çok güzel lezzetler ile telafi etmelerine yardımcı bir tatlı çeşididir. Bal kabağından yapılan ve tahinle tatlandırılan bu tatlı far...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Kabak Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2016